Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Leerkrachten tewerkstellen via een flexi-job?

By 30 mei 2018juni 26th, 2019No Comments

In ons artikel ‘Uitbreiding flexi-jobs vanaf 01.01.2018’ hebben we u reeds ingelicht over de uitbreiding van de mogelijkheid om een beroep te doen op het systeem van flexi-jobs naar andere sectoren dan deze van de horeca en voor gepensioneerden. 

Daarbij werd ook verduidelijkt dat er voorheen een probleem was voor de toepassing van de voorwaarden voor de tewerkstelling als flexi-jobwerknemer voor tijdelijke contractuele leerkrachten. Zij leveren immers geen prestaties in de maanden juli en augustus. Bijgevolg konden zij in het tweede kwartaal van het volgend jaar geen flexi-job uitoefenen aangezien zij op dat moment in Q-3 geen 4/5e tewerkstelling hadden.  De programmawet van 25.12.2017 heeft dit opgelost door de dagen gedekt door de uitgestelde bezoldiging betaald door de departementen onderwijs van de Gemeenschappen voor tijdelijke werknemers of, voor degenen die hier niet van kunnen genieten, door de werkloosheidsuitkeringen betaald door de RVA, gelijk te stellen met gewerkte dagen.

De RSZ krijgt echter nog steeds geen prestaties binnen via de DmfA voor de zomermaanden gedekt door de uitgestelde bezoldiging of de uitkering van de RVA. Bijgevolg zal men een foutmelding ontvangen bij de dimona voor het tweede kwartaal.

Het is vereist dat men het schriftelijke bewijs kan leven van het ontvangen van de uitgestelde bezoldiging of een dergelijke uitkering van de RVA zodat de RSZ dit manueel kan rechtzetten.  Hiervoor kan men een mail sturen naar contact@rzs.fgov.be met de gegevens van de werkgever en de gegevens van de werknemer.

 

Bron: Programmawet van 25 december 2017, BS 29 december 2017

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.