Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Leg het collectief verlof van 2023 tijdig vast

By 28 oktober 2022No Comments

Op sectoraal niveau kan het paritair comité collectieve vakantiedagen vastleggen. Indien het paritair comité hierover beslist, dan moet de FOD sociale zekerheid ten laatste op 31 december 20202hierover ingelicht worden.

Indien dit niet gebeurt, dan kan het verlof collectief vastgelegd worden op ondernemingsniveau door de ondernemingsraad, of bij gebreke hieraan,  door een akkoord met de vakbondsafvaardiging, of bij gebreke hieraan, door een unaniem akkoord met alle werknemers.

In tegenstelling tot het vastleggen van vervangende feestdagen op ondernemingsniveau, is er voor het vastleggen van collectief verlof op ondernemingsniveau geen termijn voorzien. Echter het is aan te raden om dit tijdig te doen zodat uw personeel hiermee rekening kan houden bij hun vakantieplanning.

Vergeet niet dat wanneer u op ondernemingsniveau collectief verlof vastlegt, dat u dit ook in uw arbeidsreglement moet opnemen, een bericht moet uithangen in de onderneming en een afschrift moet bezorgen aan de werknemers én aan de Inspectie Sociale Wetten.

 

BronKB van 30 maart 1967 tot bepaling van de algemene uitvoeringsmodaliteiten van de wetten betreffende de jaarlijkse vakantie van de werknemers, B.S. 6 april 1967; Gecoördineerde wetten van 28 juni 1971 betreffende de jaarlijkse vakantie van de werknemers, B.S. 30 september 1971.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.