Skip to main content

Legal

Sociaal-juridische dienstverlening op maat

Het arbeidsrecht en het socialezekerheidsrecht veranderen voortdurend. Ben je niet volledig op de hoogte? Dan kunnen de juridische en financiële gevolgen vervelend zijn. Onze juridische afdeling, kortweg Legal, zorgt ervoor dat jij altijd binnen de wettelijke lijntjes kleurt en op de hoogte blijft van de sociaal-juridische ontwikkelingen. We ‘vertalen’ onze kennis naar jouw business.

De werkzaamheden van de juridische afdeling zijn divers, maar telkens aangepast aan de noden van jouw bedrijf. We behartigen de belangen van jouw onderneming alsof het de onze zijn.

Onze mogelijkheden

We gaan geen enkele sociaal-juridische vraag uit de weg.

Opstellen arbeidsovereenkomsten

We hebben blanco modeldocumenten ter beschikking die je op weg helpen, maar een juridisch correcte arbeidsovereenkomst vraagt vaak om maatwerk. We zijn op de hoogte van alle specifieke clausules en bepalingen zoals het scholingsbeding, het concurrentiebeding, aansprakelijkheid en confidentialiteit, bijkluscontracten, tijdelijke vervangingsovereenkomsten en alle andere mogelijkheden.

Sociaal-juridische audit

Omdat vaak talloze gekende en minder gekende regels van toepassing zijn, leidt onwetendheid soms tot een (onbewuste) wetsovertreding. Een audit kan je zekerheid bieden. Wij controleren grondig en onafhankelijk of je alle loon- en arbeidsvoorwaarden respecteert. We sporen knelpunten op, analyseren de uitkomsten en doen een voorstel voor verbetering.

Begeleiden bij inspecties

Elke werkgever krijgt vroeg of laat een controleur van een sociale inspectiedienst (RSZ, RVA, Sociale wetten, Sociale Zaken, Welzijn op het werk) over de vloer. Wij kunnen dat bezoek voorbereiden, kaderen en begeleiden. Dankzij onze ervaring, voelen we vaak vooraf al aan waar de knelpunten in de controle zitten. Bij onjuiste of onterechte vaststellingen van zo’n inspectie, helpen we bij het opstellen van de bezwaarschriften.

Vakbondsonderhandelingen

Onderhandelen met vakbonden is een discipline op zich, hun doelstellingen lijken soms lijnrecht tegenover jouw doelstellingen te staan. Wij bieden begeleiding bij individuele dossiers en gaan voor je aan de tafel zitten bij onderhandelingen over collectieve loon- en arbeidsvoorwaarden, zoals bonusplannen of herstructureringen, en stellen uiteraard ook de cao op.

Heb je vragen over sociaal-juridische regelgeving?

Geen probleem.
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.  

Waar we je nog in kunnen assisteren en adviseren.

  • ingebrekestelling en ontslagdossiers
  • opmaak van cao’s
  • uitwerking van verloningspolitiek en bonusplannen
  • opmaak en actualisatie van arbeidsreglementen
  • privacy op de werkvloer en gegevensbescherming

Interesse gewekt?

Kies vandaag nog voor de diensten van Prato.

Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.