Skip to main content

Loonadministratie

Dienstverlening die ontzorgt en opbrengt

Zou je organisatorische en administratieve taken graag aan anderen overlaten? Dat komt goed uit! We nemen deze activiteiten graag van je over.

Moet je een aangifte sociaal risico doen maar je weet niet precies hoe, gaat je werknemer bijleren en vraagt hij of zij je om opleidingsverlof op te nemen of heb je vragen rond de doelgroepverminderingen? Onze payroll teams staan klaar om je hierin te ondersteunen. We denken actief mee hoe we meerwaarde kunnen bieden. We zorgen er samen met jou voor dat alle processen gestroomlijnd verlopen en dat je nooit meer geld misloopt waar je recht op hebt.

Onze mogelijkheden

Laat het administratieve werk aan ons over.

ASR (aangifte sociaal risico)

Bij ziekte, arbeidsongeval, zwangerschap, werkloosheid of … heb je als werkgever de verplichting om een aangifte sociaal risico te verrichten. Weten wat én hoe je dit precies moet aangeven is geen sinecure. Bovendien heeft een incorrecte aangifte rechtstreekse gevolgen voor de (vervangings)uitkering van je werknemer. Maak komaf met je kopzorgen rond deze complexe materie en laat deze aangiftes aan ons over.

Doelgroepvermindering

Als het om doelgroepvermindering gaat, laten werkgevers vaak subsidies liggen. Geen wonder, want de regelgeving is behoorlijk complex. De maatregel wordt in iedere regio anders ingevuld, waardoor de werkwijze van aanvraag en opvolging verschilt. Wij beoordelen de huidige situatie en kijken terug of je in het verleden misschien subsidies hebt gemist. In dat geval zorgen we er ook voor dat je het geld recupereert. Vanaf dat je met ons in zee gaat, ontzorgen we je proactief zodat je nooit meer een vermindering zal missen.

Educatief verlof / Vlaams opleidingsverlof

Werknemers die blijven groeien en leren: je kan er als ondernemer enkel blij mee zijn. Om dit mogelijk te maken, werd de regelgeving hierrond in een wettelijk kader gegoten, met een heel pak aan rechten en verplichtingen. Wij doen de opvolging hiervan voor vaste medewerkers, huishoudhulpen en uitzendkrachten. Van eerstelijns hulp – welke opleidingen zijn er, wat is mogelijk, hoe lang duurt dat – tot aan het indienen van de schuldvordering namens de werkgever bij de overheid.

Tijdelijke werkloosheid

Je hoopt er nooit mee te maken te krijgen, maar in tijden van crisis moet je soms je toevlucht nemen tot het stelsel van tijdelijke werkloosheid. In sommige sectoren treedt de maatregel in werking bij slecht weer of technische stoornis. Wij volgen alles op vanaf de aanvraag van tijdelijke werkloosheid tot en met de uiteindelijke terugbetaling aan de betreffende medewerker. Dit doen we voor huishoudhulpen, uitzendkrachten en vaste medewerkers.

Heb je vragen?
Geen probleem.

Andere wetten, regels, subsidies of administratieve taken waar je vragen over hebt? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag of we je kunnen helpen. We denken met je mee en zijn ook eerlijk als het voor jou niets oplevert om ons in te schakelen, of als we niet de beste partij zijn om je te helpen. In dat geval verwijzen we je graag door naar iemand die wel de juiste expertise heeft.  

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.