Sociaal-Juridisch

Loonbeslag DAVO – nieuwe bedragen leefloon vanaf 01/07/2021!

By 1 juli 2021No Comments

DAVO

DAVO is een federale overheidsdienst waarop men als onderhoudsgerechtigde een beroep op kan doen indien de onderhoudsplichtige het onderhoudsgeld niet betaalt. DAVO zal dan het maandelijkse onderhoudsgeld en de achterstallen bij de onderhoudsplichtige opeisen en eventuele voorschotten op het maandelijks onderhoudsgeld betalen aan de onderhoudsgerechtigde.

Inning en invordering onderhoudsgeld

DAVO beschikt voor de inning en invordering van de onderhoudsgelden over dezelfde rechten, vorderingen en waarborgen die aan de onderhoudsgerechtigde zijn toegekend. Concreet betekent dit dat DAVO beslag kan leggen op het volledig nettoloon van de onderhoudsplichtige. Echter DAVO kan het beslag ook beperken tot het deel van het nettoloon boven het leefloon (minimex). Gelet op de verhoging van de bedragen van het leefloon zal het niet voor beslag vatbaar gedeelte van het loon in dat geval dus ook verhogen.

Leefloon (bedragen per 01/07/2021)

CategorieMaandbedrag
Samenwonende met één/meerdere personen669,58 euro
Alleenstaande1.004,37 euro
Samenwonende met een gezin ten laste1.357,36  euro

 

 

We blijven bereikbaar!

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Onze medewerkers werken momenteel van thuis uit en daarom hebben we onze manier van werken wat aangepast.

Om iedereen zo snel mogelijk verder te helpen, ontvangen we graag alle vragen via e-mail. Stay safe!

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.