Skip to main content
Technology

Loonbrieven overzichtelijk en interactief maken met tools van UnifiedPost

By 17 oktober 2019februari 2nd, 2022No Comments
Blog: Interactieve loonbrief

Als je onze blog een beetje volgt, heb je al het één en ander gelezen over onze Discovery Days. Dagen waarop ‘gelegenheidsteams’ zich vastbijten in een onderwerp. Na een dag analyseren, coderen en uitproberen ontstaat een goed beeld of die ene tool, of die ene manier van werken de moeite waard is om toe te gaan passen. Tools waarmee we tijd kunnen besparen en tegelijkertijd de dienstverlening aan onze klanten of de werknemers van onze klanten kunnen verbeteren, zijn natuurlijk het populairst.

Samen met een aantal mensen van UnifiedPost werkten Stijn J, Stijn R en Chris tijdens de laatste Discovery Day aan actionable communications. Onze Pratorians bekeken hoe we een loonbrief interactiever en overzichtelijker kunnen maken met Scriptura en Xribe, de tools van UnifiedPost. Scriptura is een innovatieve softwareoplossing die bedrijven toelaat om op een gepersonaliseerde manier met hun klanten te communiceren via verschillende kanalen. Xribe is de SaaS-oplossing van UnifiedPost.

Voorbeeld nabouwen

“Eerst ontdekten we de tools van UnifiedPost”, vertelt Stijn J. “We kregen uitleg van de mensen van Scriptura en hebben een paar demo voorbeelden doorlopen. Daarna gingen we aan de slag om één van de voorbeelden, een loonbrief, na te bouwen.” Op dit moment sturen we de loonbrief naar onze klanten in de vorm van een statische pdf. Met de tools van UnifiedPost kunnen we er een interactief online document van maken met een aangepaste ‘look and feel’. Passend bij onze gloednieuwe loonmotor dus. “De klant ziet in eerste instantie alleen de essentiële zaken. Door te klikken in het document kan hij de gewenste details openvouwen.”

Veel informatie

In één dag maakte het team flinke vorderingen. Stijn R: “We hadden snel een goed overzicht over alle essentiële onderdelen om een loonbrief aan te maken met Scripture Web Designer. Het werken met themes, het opbouwen van herbruikbare elementen en het toepassen van de actions op de elementen. Het resultaat is een dynamische loonbrief die heel veel informatie geeft zonder de ontvanger te overweldigen.”

Intuïtief en straightforward

Daarna keek het team naar de technische kant. Welke data moeten we versturen, wat komt er terug en hoe integreren we alles in de loonmotor? Stijn J: “Het is ons volkomen duidelijk wat wel en niet kan. De tool werkt intuïtief, de integratie is straightforward. Wat ons betreft was de Discovery Day een succes. Ook het presenteren van de resultaten tijdens de Meetup met de mensen van UnifiedPost erbij was tof om te doen. We hopen dat er bij een volgende Meetup nog veel meer volk in de zaal zit.

Next Meetup

Die volgende Discovery Day Meetup gaat door op donderdag 28 november op Corda Campus. Leer je graag af en toe iets bij? Schrijf je hier dan snel in en kom luisteren naar de resultaten van onze Discovery Day.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.