Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Loonsubsidie voor bepaalde werkgevers in de reissector in de maak

By 26 februari 2021maart 1st, 2021No Comments

Een van de zwaar getroffen sectoren door de coronacrisis is de reissector. Een aantal werkgevers binnen deze sector zijn in het kader van hun wettelijke verplichtingen inzake consumentenbescherming betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten, open moeten blijven. Deze werkgevers hebben in het kader van deze verplichtingen ook een verzekering tegen insolventie moeten afsluiten.

Het betreft hier werkgevers met als hoofdactiviteit reisbureau of reisorganisator.

Door deze wettelijke verplichtingen moesten sommige ondernemingen de deuren open houden hoewel hier geen inkomsten tegenover stonden.

Deze werkgevers kunnen een subsidie aanvragen voor 30 % van het personeel tewerkgesteld in 2019 die een cruciale job uitoefenen.

De loonkost voor de tewerkstelling van deze werknemers zal voor maximum 70% van het eerste en tweede kwartaal 2021 vergoed worden, evenwel begrensd tot 4.500 € per maand. De steun zal toegekend worden voor de eerste twee kwartalen van 2021.

De werkgever zullen ook aan een aantal verplichtingen moeten voldoen. De aanvraag zal kunnen ingediend worden via een beveiligde elektronische applicatie die de RSZ beschikbaar zal stellen.

Voorgaande loonsubsidie maakt onderwerp uit van een voorontwerp van wet en wordt ter advies voorgelegde aan de Raad van State.

 

Bron: persbericht ministerraad van 5 februari 2021, www.news.belgium.be.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.