Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Maandplafond verenigingswerker verdubbelt in zomervakantie

By 29 juni 2021No Comments

6.390 € mag een verenigingswerker in 2021 maximaal bijverdienen waarvoor het gunstiger sociaal en fiscaal regime geldt. Dit bedrag is een all-in bedrag, m.a.w. de verplaatsingskosten en onkosten zijn hierin vervat. Per maand mag deze vergoeding voor verenigingswerk  evenwel niet het bedrag van 532,50 € overschrijden.

Bij KB wordt dit maandelijks plafond verdubbeld voor de maanden juli, augustus en september naar 1.065 €.

De verdubbeling geldt enkel voor de verenigingswerkers actief als:

  • Animator, leider, monitor of coördinator die sportinitiatie en/of sportactiviteiten verstrekt;
  • sporttrainer, sportlesgever, sportcoach, jeugdsportcoördinator, sportscheidsrechter, jurylid, steward, terreinverzorger-materiaalmeester, seingever bij sportwedstrijden.

Let wel, het jaarlijks maximale bedrag wordt niet verhoogd, ongeacht de verdubbeling voor de zomermaanden. Op jaarbasis mag het bedrag van 6.390 € niet overschreden worden.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar ons artikel “Bijkluswet deels vervangen door wet betreffende het verenigingswerk- platform actief!“.

Bron: KB van 24 juni 2021, tot uitvoering van artikel 27, § 3, tweede lid, van de wet van 24 december 2020 betreffende het verenigingswerk, BS 29 juni 2021.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.