Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Mantelzorgverlof – update

By 29 oktober 2019No Comments

Zoals reeds vermeld in ons artikel “Nog even wachten vooraleer gebruik gemaakt kan worden van mantelzorgverlof” kan een werknemer momenteel nog geen gebruik maken van het mantelzorgverlof omdat het KB nog ontbreekt.

Op 11 oktober 2019 heeft de ministerraad een ontwerp van koninklijk besluit goedgekeurd dat de praktische modaliteiten omtrent de erkenning en de sociale rechten van de mantelzorger moet regelen.

De mutualiteiten worden bevoegd om te oordelen over de erkenningsaanvraag van de werknemer die een beroep wilt doen op het thematisch verlof mantelzorg. Zij controleren de voorwaarden en kennen de erkenning toe.

Voorlopig is het nog even afwachten tot het definitieve koninklijk besluit. Het ontwerp werd alvast overgemaakt ter advies aan de Raad van State.

 

Bron: Ontwerp van koninklijk besluit van de wet van 17 mei 2019 betreffende de erkenning van de mantelzorger en de toekenning van de sociale rechten aan de mantelzorger

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.