Sociaal-Juridisch

Mondmaskers, handgel en verlaten werkplek in de dienstenchequesector?

By 29 april 2021No Comments

Tijdens het overlegcomité van 23/04/2021 is de dienstenchequesector ook aan bod gekomen. Op voorstel van minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne werden er enkele bijkomende maatregelen genomen aangezien de blootstelling aan het coronavirus in deze sector zeer groot is.

Deze werknemers moeten zich in de privéwoningen van klanten begeven door de aard van hun job. Ze zien vaak meerdere cliënten op een dag. Bovendien lopen ze het risico om verschillende mensen te kruisen, nu telewerken verplicht is en ook les op afstand wordt gegeven.

Mondmaskers en handgel

De werkgever is ertoe gehouden om per prestatie één chirurgisch wegwerpmasker te voorzien, en een extra masker als de prestatie langer duurt dan vier uur. Daarnaast moet de werkgever ook voldoende handgel voorzien.

Verlaten werkplek

Daarnaast werd er ook voorzien dat een werknemer die niet in veilige omstandigheden kan werken de werkgever hiervan in kennis moet stellen. Indien er op korte termijn geen corrigerende maatregelen kunnen worden genomen, mag de werknemer met het akkoord van zijn werkgeverde de werkplek verlaten. Het verlaten van de werkplek mag niet leiden tot loonverlies voor de werknemer.

 

Bovenstaande maatregelen moeten nog omgezet worden in reglementering. Het is dus nog wachten op de publicatie in het Belgisch Staatsblad. 

 

Bron: diverse mediaberichten.

We blijven bereikbaar!

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Onze medewerkers werken momenteel van thuis uit en daarom hebben we onze manier van werken wat aangepast.

Om iedereen zo snel mogelijk verder te helpen, ontvangen we graag alle vragen via e-mail. Stay safe!

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.