Skip to main content
Life@Prato

Na één proefdag wist ik dat ik bij Prato wilde werken

By 17 december 2017maart 15th, 2019No Comments
Growing Smart Together

Net afgestudeerd. Op zoek naar een job in de IT-sector. Ik had al op verschillende plekken gesolliciteerd. En dan volgde er onverwacht een telefoontje van een headhunter. Ik trok naar Prato voor een sollicitatiegesprek. Ze stelden me voor om één dag mee te draaien met het team. Kwestie van de juiste beslissing te maken.

Heel eerlijk? Vooraleer de headhunter me belde, had ik nog nooit van Prato gehoord. Ik deed dus wat opzoekwerk… het leek me wel een leuk bedrijf. Er liepen al enkele sollicitatieprocedures maar ik stemde toch toe voor een gesprek.

De afstand van thuis tot op de Corda Campus in Hasselt was eigenlijk ideaal. Filevrij. Beter dan een kantoor in Brussel of Antwerpen. Het sollicitatiegesprek viel bovendien ook erg goed mee. Er was onmiddellijk een ‘klik’. Toen de HR-verantwoordelijke me voorstelde om eens mee te draaien met het team, stemde ik onmiddellijk toe. Ik kon kiezen tussen een halve of een volledige dag. Zonder veel twijfelen stemde ik in voor een volledige werkdag. Op die manier kreeg ik een goede eerste indruk van de werkplek, de collega’s en de jobinhoud.

Ongedwongen sfeer

Die proefdag vloog voorbij. Ik mocht een hele dag pairen met één van de programmeurs. Vanaf het eerste moment had ik het gevoel dat ik bij het team hoorde. En dat ik mee mocht denken. Ik maakte op een ongedwongen manier kennis met het werk, de omgeving en de andere Prato-medewerkers. Wat me onmiddellijk opviel was de transparantie. En de vlakke structuur. Iedereen praat met iedereen. Ongeacht de functie. Dat is – zeker voor een starter – ontzettend fijn. Ik kon die eerste dag proeven van de workflow, kreeg inzicht in het Kanban-systeem en ontdekte het nut van stand-up meetings.

Contract getekend

Op het einde van de proefdag zat ik nog even opnieuw samen met de HR-verantwoordelijke. We hadden een open gesprek over de mogelijkheden. Mijn twijfels waren na één proefdag volledig weg. Dit was het bedrijf waar ik mijn eerste jobervaring wilde opsnuiven. Het voelde goed aan en ik heb niet lang meer nagedacht om het contract te tekenen. Intussen zijn we iets meer dan een half jaar verder en ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing.

Persoonlijke groei

Bij Prato krijg je flink wat vrijheid, de werkdruk valt er goed mee en de collega’s zijn tof. Ik heb de afgelopen maanden ontzettend veel bijgeleerd. Bovendien is er af en toe tijd voor andere dingen. Neem nu de Prato Discovery Days waar we één dag kregen om met een team vrijwilligers een concept naar keuze uit te werken. Dat is het ultieme bewijs dat alle ideeën geapprecieerd worden. Ook die van starters.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.