Skip to main content
Life@Prato

Naar de sterren reiken en ons kuddegevoel vergroten

By 23 september 2019No Comments
Blog: naar de sterren reiken en ons kuddegevoel vergroten

We zijn alweer bij deel 3 in onze serie over onze northern stars, de targets die we voor het eind van het jaar moeten halen om als beloning in januari een mooie reis te maken met het hele bedrijf. Het oorspronkelijke plan was om de vliegtickets en de slaapplaatsen pas te boeken als de targets ‘in the pocket’ waren. Maar zolang konden we niet wachten, want dan zou samen reizen geen optie meer zijn. Dus werden de vliegtickets en de chalets al vastgelegd terwijl ons “target dashboard” nog grotendeels op rood stond.

“Natuurlijk is dat een risico”, vertelt CEO Joris. “Maar het vertrouwen in de collega’s is groot. Ook met de vliegtickets al op zak, stropen ze hun mouwen op om de targets te halen en zelfs nog meer dan dat. Een onderneming staat of valt met haar medewerkers, dat geldt ook voor Prato. Motivatie en betrokkenheid zijn belangrijk om de beste resultaten voor onze klanten te halen. Pratorians zijn al heel gemotiveerd en betrokken, maar soms zijn we nog wat terughoudend om elkaar feedback te geven of om hulp te vragen, zeker als het over de teams heen gaat. Een gezamenlijke reis gaat ons ‘kuddegevoel’ vergroten en daarmee de jobtevredenheid. Daar plukken onze klanten de vruchten van, want tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten.”

Werkplezier

Iedereen weet dat werkplezier belangrijk is. Met de juiste opleiding of kwaliteiten is het tegenwoordig erg makkelijk om een job te vinden. Maar als je met tegenzin naar je werk gaat, ga je snel op zoek naar een andere werkplek. “Onze teambuilding gaat een aanzienlijke steen bijdragen aan dat werkplezier. Want we leren elkaar beter en op een andere manier kennen. We ontdekken vaardigheden en talenten bij onze collega’s waar nog niet van op de hoogte waren. Het resultaat? Bij terugkomst vragen we elkaar nóg makkelijker om hulp en accepteren we makkelijker feedback. Onze waarden, Growing Smart Together, krijgen een extra boost. Daardoor gaan we met nog meer fun en betrokkenheid werken.”

Beloning

“Maar onze gezamenlijke reis is allereerst een beloning voor de behaalde resultaten. Voor het reiken naar de sterren die aan het begin van het jaar nog lichtjaren verwijderd leken en nu binnen handbereik zijn. Voor de flexibiliteit die Pratorians getoond hebben op weg naar onze True North.”

En de bestemming is…

Dat verklappen we in de volgende blog. Blijf ons dus zeker volgen als je wil weten waar we naartoe gaan en wat we daar allemaal gaan doen! Het zal je niet verbazen dat er sterren op het menu staan 😉

What about you?

Ben jij gemotiveerd om (langetermijn)doelen te bereiken? Wil jij ergens werken waar je serieus beloond wordt voor je inspanningen? Solliciteer op één van onze vacatures en word een Pratorian. In het vliegtuig naar de sterren is alvast een plek voor je gereserveerd!

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.