Skip to main content
Sociaal-Juridisch

NAR spreekt zich uit over nieuwe definitie ‘werkdag’

By 30 november 2022No Comments

Het Burgerlijk Wetboek is recent gewijzigd. Wanneer een termijn uitgedrukt wordt in werkdagen, zijn dit alle dagen behoudens, zater-, zon- en feestdagen.

Deze wijziging heeft een grote impact op het sociaal recht. Zie ons eerder artikel “Nieuwe definitie werkdag in Burgerlijk wetboek-impact op termijnen arbeidsrecht – update” hiervoor.

Mede daarom, heeft de Nationale Arbeidsraad besloten dat er een uitzondering voorzien moet worden voor het begrip in het arbeidsrecht.

Met het oog op de rechtszekerheid en de voorzienbaarheid, vragen de sociale partners derhalve aan de Minister dat de notie “werkdag”, zoals geïnterpreteerd door het arrest van het Hof van Cassatie van 27 februari 1995, bevestigd wordt en dus van toepassing blijft na 31 december 2022 op het arbeidsrecht, de sociale zekerheid en de sociale bijstand.

De Raad heeft gevraagd dat de Minister zo snel mogelijk actie onderneemt, doch voorlopig is er nog geen weet van enige uitzondering op het begrip ‘werkdag’.

To be continued…

Bron: Advies van de NAR van 16 november 2022 betreffende de notie “werkdag” 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.