
Het gaat hard. We werken volop aan een nieuwe loonmotor. Dankzij Elvive moet elke medewerker binnenkort zijn of haar eigen loonbriefje kunnen berekenen. In eerste instantie in de dienstenchequesector. Om nog een versnelling hoger te schakelen, hebben we onlangs een kersvers team samengesteld.
Pay Team
Om de ontwikkeling van Elvive te versnellen, hebben we, naast het Pacemaker Team, een extra team opgestart. Zo kunnen we een eigen focus geven aan het domein van de loonbepaling en -berekening – net zoals het Central Office Team nu al owner is van het DMFA-domein en het Front Office Team van de Elvive UI.
Het nieuwe team – ‘Pay Team’ gedoopt – zal zich helemaal toeleggen op de verdere ontwikkeling van de loonbepaling en bruto-netto motor. Daarnaast blijft het Pacemaker Team de helikopterview behouden op de globale product roadmap en architectuur, op de integraties tussen de verschillende deeldomeinen en vooral op het ondersteunen en helpen van de andere teams.
Wat hebben we al bereikt?
Onze teams hebben de loonbepaling verder uitgebreid en vooral nog beter configureerbaar gemaakt. Hierdoor kunnen we nieuwe regels en controles instellen zonder extra programmatie. We blijven de nieuwe ontwikkelingen bovendien continu valideren aan de hand van echte productiegegevens. We ‘draaien dus dubbel’. Concreet wil dat zeggen dat we de data van de huidige loonmotor ook naar de nieuwe loonmotor sturen en de resultaten vergelijken. Die resultaten visualiseren we op een dashboard. Daaruit leren we dat we op dit moment al bijna 89% van de prestatietypes (bv. gepresteerde uren) en 17% van de premietypes (bv. maaltijdvergoeding) kunnen interpreteren. Voor wat betreft de interpretatie van prestatietypes is de grootste nog te nemen horde de ziekte-interpretatie. De achterstand in het interpreteren van premietypes heeft vooral te maken met het feit dat het systeem momenteel nog geen voorschotten kent. Die feedback gebruiken we om onze planning voortdurend bij te sturen.
Next steps?
Op dit moment zijn we volop bezig met het analyseren van de ziekte-interpretatie regelgeving en synthetiseren we die kennis in het ontwerp van een ziekte-interpretatie-module. Dat wordt dan de eerstvolgende prioriteit om te ontwikkelen binnen het Pay Team.
Ondertussen is ons Front Office Team gestart met de Elvive user interface. Als eerste focussen ze op het ontwikkelen van een intuïtieve gebruikersinterface bovenop de configureerbare loonbepaling, zodat business experten binnenkort zelf een bijkomend paritair comité kunnen inregelen.
Last but not least bouwt ons Central Office Team volop verder aan de nieuwe DMFA-microservice van Elvive. Deze zal veel verder gaan dan de huidige DMFA-module die in productie draait. Niet alleen qua functionaliteit – een doorgedreven automatisatie van het hele proces – maar de nieuwe service zal vooral ook een real-time berekening en prognose van de RSZ-bijdragen voorzien, naast de evidente batch kwartaalaangifte.
Wordt vervolgd.