Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Nieuwe app RVA – elektronische controlekaart eC3

By 19 juni 2018juni 25th, 2019No Comments

Sinds 2014 hadden volledige werklozen reeds de mogelijkheid om gebruik te maken van de elektronische toepassing voor het invullen van hun controlekaart C3 (webversie via de website van de RSZ). Met de elektronische controlekaart volledige werkloosheid kan men online arbeidsdagen, ziektedagen, vakantiedagen en andere niet-vergoedbare dagen van de lopende werkloosheidsmaand invullen. Op het einde van de maand vraagt de werkloze met de kaart elektronisch de uitbetaling aan bij zijn uitbetalingsinstelling. De uitbetalingsinstelling berekent het bedrag van de werkloosheidsuitkering op basis van de gegevens die werden aangegeven via de elektronische controlekaart C3.

Nu heeft de RVA ook een controlekaart-app eC3 ontwikkeld voor iOS en Android. Via deze app kunnen werklozen aan hun uitbetalingsinstelling doorgeven voor welke dagen ze in aanmerking komen voor een werkloosheidsuitkering. Op het einde van de maand zal de uitbetalingsinstelling de uitkering kunnen berekenen op basis van de gegevens die door de app werden doorgestuurd.

Download in de App StoreDisponible sur Google Play

Aanmelden in de app doet men via de klassieke digitale sleutels (CSAM):

    • itsme®;
    • een beveiligingscode via een mobiele app;
    • een beveiligingscode via token;
    • gebruikersnaam en wachtwoord na eenmalige registratie via de eID.

Om na het inloggen toegang te krijgen tot de app moet men ingeschreven zijn bij een uitbetalingsinstelling.

 

Bron: http://www.rva.be/nl/nieuws/nieuwe-app-de-elektronische-controlekaart-ec3

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.