Skip to main content
Life@Prato

Noordersterren zorgen voor innovatie en een fonkelende toekomst

By 26 augustus 2019augustus 27th, 2019No Comments
Blog: Noordersterren zorgen voor innovatie

Eind 2017 stelde CEO Joris ons een bijzondere bedrijfsuitstap in het vooruitzicht als we vastgestelde targets (onze northern stars) voor het einde van 2019 zouden halen. Het gaat om targets die een serieuze verbetering voor onze klanten betekenen. De belangrijkste twee “noordersterren”: SOnet en HiAnt vervangen door een meer klantvriendelijke, efficiënte, tijdbesparende software en een nieuwe generatie loonmotor uitbouwen die veel meer automatisatie biedt zodat er meer tijd voor leukere dingen overblijft.

RIP SOnet en HiAnt

Om onze klanten het beste te bieden en te garanderen dat we ze kunnen blijven ondersteunen, moeten we afscheid nemen van onze ‘legacy software’ SOnet en HiAnt. Dus dat werd ons eerste target.

Joris: “Ik ben dankbaar dat we jarenlang op SOnet en HiAnt hebben gedraaid. Die software is de basis van Prato. Nog voor de tijd van Windows, ontwikkelden we I-SOnet voor de interimsector. Later werd dat We-SOnet. En toen de technologie veranderde werd het HiAnt. De afgelopen 15 jaren waren SOnet en HiAnt de drijvende kracht achter de groei van Prato. Nu kunnen ze welverdiend op rust en dat willen we ten laatste eind dit jaar gerealiseerd hebben. De meeste klanten werken al met opvolger PratoFlex, de nummer één software voor de interimsector. Onze klanten beschikken daardoor over meer data, kunnen efficiënter werken en houden meer tijd over voor wat er echt toe doet: aandacht besteden aan mensen.”

Tweede generatie loonmotor

De eerste fundamenten van onze nieuwe loonmotor zijn begin 2018 gelegd. Het tweede target? De end-to-end-oplossing voor het einde van 2019 uitrollen voor de dienstenchequesector. “We willen uitzendkantoren en dienstenchequebedrijven helpen. Met onze tweede generatie loonmotor vereenvoudigen we heel veel handelingen voor consulenten. Uitzendkrachten en huishoudhulpen kunnen veel dingen zelf opzoeken en inzien, wat een pak vragen en handelingen scheelt. Elke medewerker kan straks zijn eigen loonbriefje berekenen. Daardoor houden consulenten meer tijd over voor wat echt belangrijk is: het aanwerven van medewerkers. En dat is hard nodig, want de krapte op de arbeidsmarkt stelt heel wat bedrijven – en sommige sectoren in het bijzonder – voor problemen. Uitzendkantoren staan onder druk om zo snel mogelijk kandidaten aan te werven en tegelijkertijd willen bedrijven steeds minder voor de inhuur van flexkrachten betalen.”

Bij de pinken blijven

De northern stars om SOnet en HiAnt in vrede te laten rusten en onze nieuwe loonmotor te lanceren in de dienstenchequesector zijn vooral gericht op innovatie. Maar daarnaast moeten we zorgen dat onze bestaande producten en diensten ook bij de pinken blijven. Daarom hebben we nog enkele bijkomende targets gedefinieerd, zoals het vernieuwen van de software voor vaste verloning, een volledige API-schil rond CheQpoint (onze backoffice-software voor dienstencheques) en in PratoFlex (ons flagship product voor de interim) koppelingen voorzien met o.a. OTYS en Beeple. Heel wat ambitieuze doelen, maar er staat ons dan ook een bijzondere reis te wachten in januari. Natuurlijk zouden we ons ook zonder beloning voor deze targets inzetten, maar een incentive maakt het extra leuk om onze mouwen op te stropen en er volledig voor te gaan.

En jij?

Zin om met een stel enthousiaste Pratorians op reis te gaan? Bekijk dan snel onze vacatures. Er zijn nog enkele plaatsen voorzien voor nieuwe medewerkers 😉

Maandelijkse reeks

Dit is de tweede blog in onze reeks over “noordersterren” en teambuilding. Wil je weten waar we naartoe gaan en wat we gaan doen? Blijf ons de komende maanden dan zeker volgen, hier en op social media!

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.