Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Onbelast bijverdienen: Mag het iets meer zijn?

By 28 september 2018mei 21st, 2019No Comments

De ministerraad heeft op 14 september 2018 een ontwerp van KB  goedgekeurd m.b.t. de economische relance en de versterking van de sociale cohesie dat voorziet in de verhoging van het maandelijkse inkomstenplafond vanaf 01.09.2018 voor bepaalde activiteiten.

De wetgeving m.b.t. de economische relance en de versterking van de sociale cohesie laat toe men onbelast kan bijverdienen in volgende pijlers:

  • Verenigingswerk
  • Diensten van burger aan burger
  • Deeleconomie

Voor de details en voorwaarden kunt u ons uitgebreid artikel raadplegen.

Het ontwerp van KB voorziet in een verhoging van het maandelijkse inkomstenplafond vanaf 1 januari 2019, maar enkel voor volgende activiteiten:

  • animator, leider, monitor of coördinator die sportinitiatie en/of sportactiviteiten verstrekt;
  • sporttrainer, sportlesgever, sportcoach, jeugdsportcoördinator, sportscheidsrechter, jurylid, steward, terreinverzorger-materiaalmeester, seingever bij sportwedstrijden.

Wanneer bovenstaande activiteiten worden uitgeoefend zal het toegelaten zijn om maandelijks tot 1.000 euro bij te verdienen (niet-geïndexeerd bedrag).

Het maximum van de maandelijkse inkomsten kan dus hoger zijn dan 1/12e van de jaarlijkse vergoeding van 6.000 euro, maar het jaarlijks maximumbedrag blijft onverkort van toepassing en moet dus altijd gerespecteerd worden.

 

Bron: Persbericht ministerraad 14 september 2018, www.presscenter.org

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.