Skip to main content
Life@Prato

Onze klantenservice: sneller, beter, efficiënter

By 29 maart 2018mei 21st, 2019No Comments
Blog: Klantenservice

Blijven optimaliseren en nóg meer toegevoegde waarde bieden. Daar investeren we voortdurend in. Zowel op vlak van onze software als wat onze dienstverlening betreft. Transparantie, korte communicatielijnen én een topservice. Hoe? Onder andere met Customer Success Managers en een gloednieuw ticketing systeem.

Onze klanten krijgen één vast aanspreekpunt. Kwestie van alles nog beter op te volgen. Dat is de reden waarom we hier bij Prato Customer Success Managers aangesteld hebben. Elke klant krijgt zo’n Customer Success Manager toegewezen. Hij of zij kent het interne reilen en zeilen bij de klant en is dus de aangewezen persoon om hen advies op maat te geven en bij te staan.

De bedoeling is dat we voor elke klant een customer journey op maat uitwerken. Zo kunnen we perfect achterhalen welke noden er zijn en hoe we verder kunnen ondersteunen. We nemen alle feedback ter harte. Vervolgens bekijken we intern hoe we kunnen bijsturen om de dienstverlening te verbeteren. Indien nodig koppelen we terug met de developers om de software te optimaliseren.

Nieuwe ticketing tool

De aanstelling van Customer Success Managers is niet de enige optimalisatie. Eind vorig jaar zijn we bij Prato met Freshdesk gestart. Dat is een gebruiksvriendelijke ticketing tool waarmee we alle inkomende vragen van klanten kunnen categoriseren, prioriteren en doorsturen naar de geknipte persoon. Concreet betekent dit dat we een klant met een dringende vraag – bijvoorbeeld over een verloning – nog sneller kunnen helpen.

Voor onze klanten zijn er uiteraard ook heel wat voordelen. In eerste instantie kan de klant alles in real-time volgen via het klantenportaal. Doordat de klant altijd en overal toegang heeft tot de tickets, verloopt de communicatie veel gemakkelijker en gestructureerder. Daarnaast oogt het ticket zelf overzichtelijker en is alle ballast weggewerkt. Bovendien krijgen wij een notificatie als een klant antwoordt, waardoor we nog sneller kunnen reageren. Van een win-winsituatie gesproken!

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.