Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Opvang van Oekraïense vluchtelingen – impact werkloosheid en de loopbaanonderbreking of tijdskrediet

By 30 maart 2022No Comments
Uit de berichtgeving in de media blijkt dat de oorlog in Oekraïne aanleiding geeft tot de snelste vluchtelingenstroom in Europa sinds WO II.
In het kader van de opvang van Oekraïense vluchtelingen in België heeft de minister van Werk enkele beslissingen genomen in verband met de impact op de gezinstoestand en vrijwilligerswerk.

Gezinstoestand

Voor de periode van 24 februari 2022 tot en met 28 februari 2023 zal de opvang van Oekraïense vluchtelingen geen invloed hebben op de gezinstoestand van de werkloze of de werknemer in loopbaanonderbreking of tijdskrediet en evenmin op de onderbrekingsuitkeringen van de werknemers in loopbaanonderbreking of tijdskrediet.

In dit kader is het wel van belang dat men het behoud van de gezinstoestand aanvraagt bij de RVA via volgende formulieren:

Vrijwilligerswerk

Volledig en tijdelijk werklozen worden van 24 februari 2022 tot en met 28 februari 2023 vrijgesteld van de aangifte van hun vrijwilligerswerk, uitgevoerd overeenkomstig de wet van 03.07.2005 betreffende de rechten van vrijwilligers in het kader van de hulp aan Oekraïne (met inbegrip van hulp aan vluchtelingen).

 

Bron: https://www.rva.be/nl/nieuws/opvang-van-oekraiense-vluchtelingen-specifieke-regelingen-voor-de-werkloosheid-en-de-loopbaanonderbreking-tijdskrediet. 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.