Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Overlegcomité 5/02 – versoepelingen kappers en niet-medische contactberoepen

By 25 februari 2021No Comments

Het overlegcomité heeft op 05/02/2021 enkele versoepelingen aangekondigd voor de kappers, niet-medische contactberoepen en de dierenparken.

Kappers en niet-medische contactberoepen

Er werd daarbij verwezen naar het feit dat lichaamsverzorging een onmiskenbare bijdrage levert tot een beter maatschappelijk en mentaal welzijn. Daarom werd er voorzien in een gefaseerde heropening van de niet-medische contactberoepen. Kappers hebben hun activiteiten onder strike voorwaarden kunnen hervatten vanaf zaterdag 13 februari 2021. Andere niet-medische contactberoepen, zoals bijvoorbeeld schoonheids-, massage- en nagelsalons, kunnen vanaf maandag 1 maart 2021 onder strikte voorwaarden opnieuw hun activiteiten hervatten.

Dierenparken

Vanaf 13 februari 2021 mochten ook de dierenparken openen en dit volgens dezelfde regels als de natuurparken. Dat betekent onder meer dat enkel buitenactiviteiten zijn toegelaten en er strikte toegangscontrole plaatsvindt.

Vakantiehuizen in vakantieparken, bungalowparken en campings

Gelet op het arrest van de Raad van State m.b.t. de vakantiehuizen in vakantieparken, bungalowparken en campings mogen zij hun activiteiten heropenen onder dezelfde voorwaarden als ondere logiesvormen. Concreet betekent dit dat de restaurants, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten gesloten moeten blijven.

Immo

Vanaf 13 februari 2021 zijn huisbezoeken toegelaten in het kader van de immo-activiteiten door professionele makelaars.

Perspectief?

De bestaande maatregelen zoals opgenomen in het MB van 28/10/2020 werden verlengd tot 1 april 2021. 

Er werd bevestigd dat de huidige beperkingen geleidelijk afgebouwd kunnen worden van zodra de epidemiologische situatie structureel verbetert. Ondermeer de toename van het aantal gevaccineerde burgers, met name kwetsbare groepen, zal hierop een positief effect hebben.

Op 22/02/2021 werd er nog een persconferentie gegeven waarbij experten toelichting hebben gegeven bij de huidige coronasituatie en de impact/prognose van eventuele versoepelingen in verschillende tijdspannes.

Het volgende overlegcomité zal plaatsvinden op 26/02/2021.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.