Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Pendelfonds – Oproep m.b.t. fietsprojecten

By 31 juli 2018juni 17th, 2019No Comments

Het Pendelfonds heeft op 10 juli 2018 een oproep gelanceerd voor het indienen van projecten om het woon-werkverkeer per fiets te bevorderen. U dient ten laatste op 10 augustus 2018 een indieningsnummer aan te vragen.

Pendelfonds?

Voor een duurzaam woon-werkverkeer moet het aandeel fiets en openbaar vervoer in het woon-werkverkeer verhogen. Het pendelfonds subsidieert projecten die duurzaam woon-werkverkeer bevorderen. Ondernemingen kunnen voor bepaalde projecten een subsidie aanvragen bij het Pendelfonds. Deze subsidie bedraagt max. 50% van de kosten die verboden zijn aan de uitvoering van het project met een maximum van 200.000,00 euro. De duur van het project is maximum 4 jaar.

Opdat u een subsidie kan aanvragen, moet uw onderneming wel voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • de indieners moeten (samen) minimaal 10 werknemers vertegenwoordigen;
  • men moet een vestiging hebben gelegen in Vlaanderen (enkel deze vestigingen zullen in aanmerking komen).

Welke projecten?

De maatregelen voor welke subsidies in aanmerking komen zijn de volgende:

  • Infrastructurele ingrepen die functionele fietsverplaatsingen faciliteren
  • De aankoop en leasing van bedrijfsfietsen
  • Fietsvergoedingen

Voor een aantal maatregelen moet u rekening houden met een maximaal subsidiebedrag. U kan de lijst van subsidieerbare maatregelen met een maximaal subsidiebedrag hier terugvinden.

Indien het totale subsidiebedrag groter zou zijn dan het beschikbare budget, zal er een rangorde opgesteld worden op basis van een aantal vooraf bepaalde criteria.

Deadlines?

De aanvraagprocedure verloopt in 3 stappen:

  • U dient eerst een dossiernummer aan te vragen ten laatste op 10 augustus 2018 om 23.59 u. U kan deze aanvraag indienen via de website van het pendelfonds. Na het invullen van het online formulier zal u een ontvangstmelding ontvangen samen met verdere instructies.
  • Binnen 2 weken na het aanvragen van het dossiernummer zal u een mail ontvangen met verdere informatie van het Provinciaal Mobiliteitspunt, met name de inloggegevens voor het Pendelfondsportaal, het indieningsformulier, instructies voor het aanleveren van de adresgegevens die nodig zijn om het potentieel van het project te berekenen.
  • Na ontvangst van de potentieelberekening moet u het indieningsformulier voorlopig invullen en vraagt u per mail advies aan uw Provinciaal Mobiliteitspunt en dit ten laatste op 29 september 2018 om 23.59 u. U mag het formulier bij deze stap nog niet op het portaal plaatsen anders zijn er geen wijzigingen meer mogelijk!
  • Het finale indieningsformulier moet ten laatste op 29 oktober 2018 om 23.59 u opgeladen en definitief ingediend worden samen met de bijlagen.

De minister zal vervolgens oordelen over de ingediende dossiers na advies van een begeleidingscommissie.

Voor meer informatie kan u de FAQ van het pendelfonds raadplegen.

 

Bron: www.pendelfonds.be 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.