vacature

Pragmatic Architect Pacemaker Team

By 27 maart 2020 No Comments

Making HR processes flow

Het pacemaker team – binnen Prato beter bekend als “pteam” – is een essentieel onderdeel van de organisatie van onze nieuwe loonmotor. Het pteam richt zich op de analyse, architectuur, ontwikkeling en uitrol van de tweede generatie loonmotor. Dit team helpt actief de agile development teams en zorgt ervoor dat de resultaten van die teams op één lijn zitten en geïntegreerd kunnen worden tot een geolied systeem. Vorig jaar kon je al lezen hoe we dat allemaal organiseren, ondertussen is uit dat pteam ook al een nieuw team geboren. Vandaag bestaat het pteam uit een product owner en twee architecten. Het etiket “pragmatisch” past eigenlijk bij elke Pratorian, maar omdat de rol “architect” in een IT omgeving vele ladingen kan dekken spreken we toch graag over “pragmatische architecten” 🙂

De rol van “pragmatisch architect” en de technologische keuzes

Een pragmatisch architect weet de balans te vinden tussen het abstracte, het technologische en het diepe. Iets te filosofisch misschien? Tweede poging dan: een ervaren developer die de opbouw en werking van een complex systeem begrijpt en kan overzien, die kan inzoomen op individuele componenten en de technologieën waarmee die gebouwd worden en ook in de details van de code kan duiken om een specifiek probleem uit te spitten.

Eigenlijk valt de rol samen te vatten als volgt: de development teams helpen om zo productief en zelfstandig mogelijk hun loonmotor microservice te bouwen en tegelijk erover waken dat die ontwikkeling in lijn blijft met de evolutie van de microservices in de andere teams.

Net als in elk ander team begint je dag met een korte stand-up meeting rond het teambord om het werk te synchroniseren. Zo spreken we bijvoorbeeld af wie vandaag welk team zal ondersteunen. Daarna ga je bij dat team zitten om de developers en analisten te helpen met de ontwikkeling van user stories voor de nieuwe loonmotor.

Die hulp kan vele vormen aannemen: (pair-)programmeren, verborgen domein concepten expliciet maken, architectuurprincipes verduidelijken, testen, input geven voor nieuwe user stories, technische team reviews volgen, ontbrekende taken op het kanbanbord zichtbaar maken, presenteren op tweewekelijkse demo’s, je kennis delen in blog posts, de teamwerking verbeteren via retrospectives, (pre-)sales ondersteunen, etc.

Welke technologische keuzes zijn er al gemaakt? 

De services worden ontwikkeld in C# op het .Net Core framework en gebruiken een NoSQL database technologie. De beheerschermen worden in Angular en Typescript ontwikkeld. Operationeel draait alles in de cloud als een schaalbare SaaS oplossing, vandaag als Azure services, maar dat kan morgen ook in AWS of GCP zijn. Minstens even belangrijk als de technologische keuzes zijn de engineering practices die we gebruiken, zoals TDD, BDD, DDD, continuous integration & delivery.

Geen lijstje van kwalificaties

Laat van je horen. Vergeet de traditionele motivatiebrief. Vertel ons hoe jij dergelijke uitdagingen in het verleden hebt aangepakt en/of in de toekomst zou aanpakken. Schrijf hierover geen ellenlange epistels, maar hou het kort en bondig in 1 of 2 paragrafen. Je moet ons zelfs geen CV sturen. Als je beschikt over een up to date LinkedIn profiel, stuur ons dan gewoon een link naar je profiel of andere zaken waaruit je expertise blijkt zoals blogs, filmpjes, …

Geprikkeld? Join us.

Wat krijg je in return voor je inzet?

Uiteraard een correct loon met tal van extra-legale voordelen (maaltijdcheques, gratis groeps- en hospitalisatieverzekering, glijdende werktijden, …).

Prato werkt continu aan een innoverend HR beleid, want wij zijn overtuigd dat mensen naast een correct loon ook waarde hechten aan een omgeving waar er vertrouwen is, waar er waardering is en er continu gewerkt wordt aan een fijne teamdynamiek, waar we samen kunnen groeien.

We zitten niet voor niets in het bruisende technologisch centrum van Limburg namelijk de Corda Campus te Hasselt.

Drop a line eefje.noppen@prato.be

Voor deze functie leggen we op dit moment een werfreserve aan. 

 

Solliciteer nu

Leave a Reply

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.