Skip to main content
Life@Prato

Prato Discovery Day, samen bijleren!

By 15 februari 2018maart 13th, 2019No Comments
Blog: Discovery Days

Meedenken en experimenteren rond een zelfgekozen topic? Dat mogen alle Prato-medewerkers. Net daarom organiseren we twee keer per jaar de ‘Prato Discovery Day’. De reacties zijn unaniem: zo’n dag is leerrijk én leuk tegelijkertijd.

Goed begonnen is half gewonnen. Net daarom starten we met het inzamelen van mogelijke onderwerpen. Elke Prato-medewerker krijgt de kans om één of meerdere topics in te dienen. Vervolgens kiest elke ‘Discovery Day’-deelnemer een onderwerp waaraan hij of zij wil meewerken. Zodra er meer dan één persoon iets rond wil doen, houden we het topic op de agenda. De verscheidenheid van deelnemers weerspiegelt zich in sterk uiteenlopende onderwerpen: sommigen zijn erg technisch, andere totaal niet.

Bij de meest recente ‘Discovery Day’ werkten we bijvoorbeeld rond de volgende onderwerpen:

  • De Elvive-loonmotor in een docker container
  • Mobile apps met React Native
  • Customer insights via Kibana
  • RFID technologie voor Kanbanboard
  • PostgreSQL in CheQpoint
  • Growing Smart Together’ – the board/cardgame
  • Freshdesk voor iedereen – maximale info uit gelogde tickets

In de daaropvolgende maand zamelt elk team kennis in en krijgen ideëen de kans om te rijpen. Bijvoorbeeld via een leesgroep.

D-Day

Tijdens de eigenlijke ‘Discovery Day’ krijgt elke groep een hele dag tijd om de nodige praktijkervaring op te doen en topics concreet uit te werken. Het doel? Samen met collega’s iets bijleren. De resultaten zijn vaak indrukwekkend en hebben soms zelfs een commerciële uitloper!

Sharing is caring

Om maximale kennisdeling mogelijk te maken presenteert elk team zijn bevindingen tijdens een ‘Discovery Day Feedback’-sessie’. Ook hier geldt: iedereen welkom!

Zin om mee te doen?

Check onze vacatures eens!

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.