Skip to main content
Technology

Prato werkt volop aan een gloednieuwe loonmotor

By 7 november 2017februari 2nd, 2022No Comments

Alles kan beter. Daarom blijven we innoveren. Bij Prato werken we achter de schermen volop aan een gloednieuwe loonmotor. In eerste instantie komt deze loonmotor er voor de dienstenchequesector. Andere sectoren volgen later. 

Onze droom? Elke dienstenchequemedewerker in België berekent haar of zijn nettoloon zélf. In amper 2 muiskliks. Reken maar eens uit hoeveel tijd én kosten je daarmee bespaart!

Gebruiksgemak

Na verschillende brainstormsessies heeft Prato op 1 september 2017 een team samengesteld om de nieuwe loonmotor op punt te zetten. “De omvang van het project is gigantisch. Om alles in goede banen te leiden, betrekken we nagenoeg alle Prato-medewerkers”, zegt software development manager Tim Pijpops. “Een Pacemaker Team met enkele dedicated teamleden geeft het ritme aan. Op die manier kunnen we snel schakelen, kennis van alle experts delen en voortdurend vooruitgang boeken. We focussen echt op gebruiksgemak.”

Roadmap

De nieuwe loonmotor komt er in eerste instantie voor de dienstenchequesector. “Die groep is niet te groot maar wél representatief om alle facetten van de loonverwerking aan bod te laten komen”, zegt Iris Roncada, Product Owner. “Dit jaar zetten we het skelet op en voeden we de software met alle input voor loonbepalingen en -berekeningen. Later verbreden we naar aangiftes en loonbriefjes. Als dat allemaal op punt staat, rollen we de loonmotor uit naar de volledige flexmarkt: van uitzendkantoren tot horeca.”

Intelligente toepassing

Door de jaren heen hebben we ontzettend veel kennis vergaard op vlak van loonberekeningen. Die knowhow kunnen we nu maximaal inzetten. Het doel is om een uiterst intelligente loonmotor op te leveren waarmee mensen zonder enige HR-expertise perfecte loonberekeningen kunnen maken.

Wil je meer weten? Of heb je zelf ideeën? We maken graag tijd voor een gesprek.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.