Skip to main content
Life@Prato

PXL-studenten ontwikkelen Prato-app

By 14 maart 2018maart 13th, 2019No Comments
PXL-studenten

Elk jaar werken laatstejaarsstudenten IT van de PXL in kleine groepjes aan leerrijke en creatieve projectcases voor bedrijven. Ook Prato kreeg dit jaar een groepje gemotiveerde studenten over de vloer. Het doel van het 8-koppig DevOps team? Een Android-app ontwikkelen voor uitzendconsulenten.

Het onderwerp – het bouwen van een app die meer uitleg geeft aan de uitzendconsulent, het communitygevoel bevordert én meer inzicht geeft aan Prato-medewerkers – was een idee van Prato zelf. De uitwerking lag in handen van de PXL-IT-studenten Anthony Heremans, Benjamin Dendas, Frédérique Van Wondergem, Sarah Mussen (Applicatieontwikkeling), Clarisse Nshuti, Lisa Vanderbemden (Softwaremanagement), Glenn Peeters en Maxim Albert (Systemen en Netwerkbeheer).

“Na de pitch van Prato eind november was ik onmiddellijk gewonnen voor het onderwerp. Hier wilde ik heel graag mijn schouders onder zetten”, zegt Anthony. “De gamification die Prato graag in de app wilde zien, maakte het extra leuk. Zodra het team bekend was, zijn we erin gevlogen. Al snel bleek dat het meer werk was dan verwacht.”

App voor uitzendconsulenten

“De doelgroep van de app bestaat uit uitzendconsulenten die klant zijn van Prato”, legt Lisa uit. “Ze kunnen via de Android-applicatie extra uitleg opvragen over PratoFlex of statistieken bekijken. Telkens als ze een mijlpaal bereiken – bijvoorbeeld x Dimona-aangiftes – ontvangen ze een achievement en extra spullen om hun avatar te personaliseren.”

Samenwerken

De grootste troef? De studenten uit verschillende afstudeerrichtingen konden vanaf dag één goed samenwerken. “Ik kende helemaal niemand”, zegt Benjamin. “Maar we hebben allemaal een tandje bijgestoken en we zijn erg tevreden met het resultaat.”

Het project was intensief maar tegelijkertijd ook ontzettend leerrijk. “We zijn er eind november 2017 mee gestart”, legt Clarisse uit. “De laatste weken zaten we minimaal 20 uur per week samen op de Corda Campus en ook thuis hebben we allemaal apart nog fors doorgewerkt. Eind februari 2018 stelden we het resultaat in de Corda Conference voor aan Prato, onze docenten en medestudenten.

Issues tackelen

Het IT-project Prato Xpert was de grootste praktijkoefening die de IT-studenten tijdens hun opleiding kregen. “We hebben af en toe wel wat moeilijkheden ondervonden”, zegt Frédérique. “Dingen die we gebouwd hadden, werkten plots niet meer. Gelukkig konden we binnen Prato ook op flink wat technische support rekenen.”

Daarnaast speelde ook de tijdsdruk parten. “Bovendien kenden we niet alle termen uit de interimwereld. We hebben dus ontzettend veel bijgeleerd”, zegt Sarah. “Het was écht verrijkend. We hebben fouten in een framework leren herkennen en met technologieën gewerkt waarmee we nog helemaal geen ervaring hadden.”

Teamgeest

De acht studenten kijken met veel voldoening terug naar het project. “De sfeer in het team is top. Iedereen is even enthousiast. We komen zelfs buiten de schooluren regelmatig samen. Aan zo’n project werken, dat schept een band”, klinkt het.

Prato Xpert - PXL-Studenten

 

De studenten maakten naast de app ook een promotiefilmpje. Benieuwd? Je kunt het hier bekijken.

 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.