Skip to main content
Life@Prato

Remote-first, deel 3 van ons Prato boek

By 3 oktober 2022oktober 6th, 2022No Comments
Prato-boek: remote-first

In 2019 schreven we een boek. Niet zomaar een boek maar ons cultuurboek, waarin we beschrijven “hoe we met elkaar omgaan, hoe we naar de dingen kijken, waar we in geloven en waarin niet”.

Hetgeen we schreven staat er vandaag nog steeds als een huis. Onze cultuur is niet alleen uniek, het is iets waar we dagelijks actief aan werken omdat we merken dat we hier veel verschil mee maken.

Normaal komt er dan een varkentje met een lange snuit maar wereldwijd werden we getrakteerd op een stom virus en die blies veel verhaaltjes tijdelijk uit. Zoals iedereen werden we verplicht om te werken “vanuit ons kot” en werd onze manier van werken danig overhoop gegooid. In een mum van tijd hervormden wij ons tot een thuiswerkbedrijf en besloten we gezamenlijk om permanent als remote-first company door het leven te gaan.

Aanpassingen en toevoegingen

Maar wat dan met onze cultuur? Remote of niet, die is er nog steeds. We merkten wel dat we hier en daar wat aanpassingen nodig hadden maar vooral veel toevoegingen. En die extra’s hebben we beschreven in hoofdstuk 3 van ons boek: van hoe we omgaan met file (spoiler: doen we niet meer aan mee) tot hoe we het gezin een plek in ons thuiswerken geven maar ook waarom vertrouwen des te belangrijker wordt.

Een woord per week

De komende weken vind je op onze Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn iedere maandagmorgen 1 woord uit ons boek. Laat je vooral inspireren!

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.