Skip to main content
Sociaal-Juridisch

RSZ-voorschotten 1e en 2e kwartaal 2021

By 28 januari 2021No Comments

De RSZ heeft in de tussentijdse instructies van 2020/04 meegedeeld dat gelet op de goedkeuring van een ontwerp van wet in de Ministerraad van 22 januari 2021 het niet-doorstorten van de voorschotten voor het 1ste en het 2de kwartaal 2021 geen aanleiding zou geven tot sancties.

Opgelet: Het ontwerp van wet moet nog de parmementaire procedure doorlopen.

Het voorontwerp beoogt eveneens de maatregel van het ‘bijzondere’ minnelijk afbetalingsplan voor werkgevers die te kampen hebben met de sociaaleconomische gevolgen van het coronavirus uit te breiden tot het eerste en tweede kwartaal van 2021 en voor de bijdrage jaarlijkse vakantie voor het vakantiedienstjaar 2020. In tegenstelling tot de ‘klassieke’ termijnbetalingsregelingen, omvatten deze ‘bijzondere’ termijnbetalingsregelingen in principe geen heffing van verhogingen van de bijdragen, forfaitaire vergoedingen en/of achterstalligheidsrentes.

Bovenstaande is onder voorbehoud van publicatie in het Belgisch Staatsblad. 

 

Bron: Tussentijdse instructies RSZ – 2020/04; Ministerraad van 22/01/2021 – Betalingstermijnen voor RSZ-bijdragen voor het eerste en tweede kwartaal 2021. 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.