Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Sociale verkiezingen en de E-box

By 29 oktober 2019No Comments

In de loop van de verkiezingsprocedure moeten diverse berichten meegedeeld worden aan de Federale Overheidsdienst Werk, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD WASO), bijvoorbeeld het uploaden van de ingevulde verplichte modeldocumenten en het invullen van de statistische fiche.

De FOD WASO maakt hiervoor gebruik van de webapplicatie ‘sociale verkiezingen’. Op deze webapplicatie kan elke onderneming verplichte en niet-verplichte modeldocumenten raadplegen en gebruiken doorheen de procedure van sociale verkiezingen. Deze documenten worden dan automatisch overgemaakt aan zowel de FOD WASO als aan de betrokken vakorganisaties.

Met het oog op deze digitale informatiedoorstroming zal de FOD WASO voor het gebruik van de webapplicatie voor elke onderneming een elektronisch dossier aanleggen, waarbij aan de onderneming een uniek nummer zal toegekend worden.

Net zoals bij de sociale verkiezingen van 2016, zal de communicatie vanuit de FOD WASO naar de ondernemingen, via de e-box verlopen.

In de loop van november 2019 zal de FOD WASO een bericht uitsturen naar de e-box van de onderneming, die reeds in 2016 sociale verkiezingen georganiseerd hebben. In dit bericht wordt naast het ondernemingsnummer ook een toegangscode meegedeeld.

Deze toegangscode zal moeten worden gebruikt om “in te loggen” op de website van de FOD WASO, en om vervolgens het ondernemingsdossier via de webapplicatie te activeren.

Voor de ondernemingen die voor het eerst sociale verkiezingen organiseren, is het aangewezen de website van FOD WASO te raadplegen of een e-mail te sturen naar sociale.verkiezingen@werk.belgie.be.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.