Skip to main content
Life@Prato

Solliciteren bij Prato is altijd een goed idee

By 8 augustus 2019No Comments
Blog: Solliciteren bij Prato is altijd een goed idee

De strijd om techtalenten is hevig. Software developers zijn zo populair dat ze kunnen werken waar ze willen. Gelukkig kiezen ze vaak voor Prato. Bram begon in september 2018, Benjamins eerste werkdag was op 1 april van dit jaar. Bram werd geplaatst door een extern bureau. Benjamin werd getipt door Pratorian Pieter, waarmee hij bij een ander bedrijf ook al samenwerkte. De groeimogelijkheden, de locatie en het feit dat kwaliteit voorgaat op snelheid, vinden beide developers sterke troeven van Prato. Onze cultuur geeft de doorslag.

Bram werkt bij Prato volgens het zogenaamde try & hire principe. “Dat geeft mij de mogelijkheid om hier een jaar te werken en dan te besluiten of ik het tof genoeg vind om te blijven. Als het mij of Prato niet bevalt, kan ik vertrekken zonder dat één van de partijen een verplichting heeft. Als we het eens worden dat ik mag blijven, en dat is wel mijn plan, dan krijg ik een contract. Vanaf het begin voel ik me hier thuis. Ik heb totaal niet door dat ik als externe werk, het voelt gewoon alsof ik al vast in dienst ben.”
Bram vertelde aan het bureau wat hij zocht: een middelgroot bedrijf met een familiale sfeer. Een bedrijf dat veel uitdagingen en groeimogelijkheden biedt. “Bij die omschrijving moesten ze vrij snel aan Prato denken. Dat bleek inderdaad een goede keuze. Hier is geen dag hetzelfde en krijg je volop kansen om te leren en te groeien.”

Gezond verstand agile

Pieter tipte Benjamin om bij Prato te komen werken. Ze werkten al eerder samen bij een ander bedrijf op Corda Campus. “Mijn job daar begon minder leuk te worden, dus ik was aan het uitkijken naar iets anders. Maar ik wilde wel graag op Corda Campus blijven, omdat het een aangename werkplek is. In het centrum van Hasselt is parkeren een drama, terwijl op Corda altijd plaats is. Het is makkelijk bereikbaar, ligt centraal en er hangt een goede vibe doordat er zoveel bedrijven bij elkaar zitten.”
Na twee gesprekken kreeg Benjamin het aanbod om een halve werkdag mee te draaien. “Dat wilde ik heel graag, vooral om te zien hoe Prato omgaat met scrum en agile. Daar stond ik namelijk wat huiverig tegenover, want in mijn vorige bedrijf werd agile heel rigide toegepast. Daar was het een soort bijbel die tot op de letter gevolgd moest worden. Ik kwam er meteen achter dat Prato agile werken combineert met gezond verstand.

Het systeem klopt

Bram en Benjamin zijn enthousiast over de sfeer bij Prato. Bram: “Ik kom uit een stressvolle omgeving. Bij Prato heb ik die stress niet. We werken hard, maar het voelt niet als werk. Je krijgt tijd genoeg om alles te doen wat je moet doen. Het gaat om de kwaliteit van het product, niet om de snelheid. Hier ervaar ik minder druk dan bij mijn vorige werkgever en toch gaat het werk sneller. Dat komt omdat het systeem klopt.”
Benjamin: “We rennen niet constant van feature naar feature. De sfeer is relaxed, je wordt niet opgejaagd. Er is tijd voor reviews en reflectie. Er is plaats om je mening te zeggen en met voorstellen te komen. Iedereen is even belangrijk, er is geen strikte hiërarchie. Het is niet omdat je de oudste bent of de meeste dienstjaren hebt, dat jouw mening het zwaarste weegt. Als we aan een oplossing werken, is die gedragen door iedereen.”
Bram heeft daar nog een aanvulling op: “Je wordt gemotiveerd door je collega’s. De bedrijfsuitstap in januari is natuurlijk ook een geweldige motivator. Je hoort wel vaker dat bedrijven iets organiseren voor hun medewerkers, maar deze opzet met de “noordersterren” en een dashboard waarop we zien hoe ver we zijn met alle targets, is een heel ander paar mouwen. En de locatie waar we naartoe gaan is super speciaal. We tellen af op groot scherm.”

Aangename activiteiten

Kortom, er zijn een heleboel redenen waarom je als developer zeker bij Prato moet solliciteren. Bram: “Als je aan een tof product wil werken met leuke technologieën in een goede sfeer, dan moet je zeker langskomen. Bovendien zijn er tal van activiteiten die je dagelijkse taken op een aangename manier doorbreken, zoals een bezoek aan een IT-beurs, napraten op Prato Café of experimenteren tijdens een Discovery Day. Het is tof dat je de kans krijgt je een hele dag in iets te verdiepen en nieuwe dingen te ontdekken die niet direct iets moeten opleveren. Dat we na afloop onze bevindingen moeten presenteren, kan misschien een klein minpunt zijn voor toekomstige medewerkers. Developers zijn vaak niet de meest ‘outgoing’ mensen. Onder elkaar praten we gemakkelijk over van alles en nog wat, maar met andere teams of voor het hele bedrijf, dat ligt niet iedereen. Maar als het érgens gemakkelijk is om voor een groep te staan, dan is het bij Prato. Collega’s luisteren naar elkaar en nemen elkaar serieus.”

Join us

Prato blijft groeien en daarom hebben Bram en Benjamin nood aan collega’s. Wil jij werken in een professionele en innovatieve organisatie? Functioneer jij het best in een open en informele cultuur? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct. Wil je eerst nog meer te weten komen over Prato, lees dan alles over onze cultuur en onze manier van werken in ons boek.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.