Sociaal-Juridisch

Steunmaatregel superkern: consumptiecheque

By 29 juni 2020 No Comments

De superkern heeft op 6 en 12 juni 2020 een aantal steunmaatregelen aangekondigd voor de koopkracht van de burgers en sectoren in moeilijkheden. Eén daarvan is de creatie van de consumptiecheque. Deze cheque dient er enerzijds voor om de economie een duwtje in de rug te geven, en zal anderzijds de koopkracht van werknemers kunnen verhogen.

Zeer recent is reeds vanuit de federale overheid toegezegd dat het zorgpersoneel van de Federale zorginstellingen zo’n consumptiecheque zouden ontvangen.

Vrijblijvend voor de werkgever

De werkgever wordt niet verplicht om de cheque toe te kennen. Dit is een vrijblijvende keuze. Als alle voorwaarden voldaan zijn, dan zijn de cheques fiscaal en sociaal vrijgesteld, en kunnen ze voor de volle 100% als beroepskost afgetrokken worden.

Het zou gaan om de volgende cumulatieve voorwaarden:

  • De consumptiecheque mag niet toegekend worden ter vervanging of ter omzetting van loon, premies, voordelen in natura of enig ander voordeel of een aanvulling hierbij. Het is daarbij van geen belang of deze loonbestanddelen onderworpen zijn aan socialezekerheidsbijdragen.
  • Het bedrag van de consumptiecheque mag niet meer bedragen dan 300 euro per werknemer.
  • De cheque kan enkel besteed worden in de horecasector, de culturele sector en bij sportverenigingen.
  • De consumptiecheque zal een beperkte geldigheidsduur krijgen. Over deze duurtijd is thans nog geen informatie beschikbaar.
  • De toekenning van de cheques moet vervat zijn in een collectieve arbeidsovereenkomst op sectoraal vlak of op ondernemingsvlak. Kan dergelijke overeenkomst niet worden gesloten bij gebrek aan een syndicale delegatie of gaat het om een personeelscategorie waarvoor het niet de gewoonte is dat deze door zulke overeenkomst wordt beoogd, dan mag de toekenning geregeld worden door een individuele overeenkomst.

Loonnorm

De consumptiecheque zou niet mee in aanmerking genomen worden voor de loonnorm. Dit is goed nieuws aangezien vele sectoren en bedrijven de maximale marge voor de loonkostenontwikkeling voor 2019-2020 van 1,1% reeds ingevuld hebben.

Papieren cheques

De consumptiecheque zou enkel in papieren vorm beschikbaar zijn. Het is nog niet volledig duidelijk wie de consumptiecheques zou uitgeven. Mogelijks gaat het over de erkende verleners van andere cheques. Werkgevers zouden eventueel zelf ook rechtstreeks bij een onderneming uit de horecasector, de culturele sector of een sportvereniging, de cheques kunnen aankopen. Uiteraard zal in dit geval de cheque enkel bij die onderneming of vereniging besteed kunnen worden.

 

Opgelet: bovenstaande bespreking is gebaseerd op door de overheid aangekondigde maatregelen die het wetgevend proces nog moeten doorlopen. Bovenstaande is onder voorbehoud van publicatie in het Belgisch Staatsblad. 

 

Bron: www.premier.be

 

 

 

We blijven bereikbaar!

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Onze medewerkers werken momenteel van thuis uit en daarom hebben we onze manier van werken wat aangepast.

Om iedereen zo snel mogelijk verder te helpen, ontvangen we graag alle vragen via e-mail. Stay safe!

Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.