Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Stimulanspremie in Vlaanderen verdwijnt vanaf 1 januari 2020

By 30 december 2019No Comments

In navolging van het regeerakkoord schaft de regelgever met ingang van 1 januari 2020 de stimulanspremie in Vlaanderen af.

De premie van 100 € bruto per maand moest kwetsbare werklozen (langdurige werkzoekende, leefloners en mensen met een handicap) met een gezinslast een extra stimulans geven om een langdurige opleiding te volgen.

Andere tegemoetkomingen die deze doelgroep ontving bij het volgen van een opleiding worden wel behouden, zoals bijvoorbeeld de verplaatsingskosten en de kosten voor kinderopvang.

Vlaanderen wilt de focus vanaf 2020 meer leggen op inactieven die geen uitkering genieten. Voornamelijk de mensen die thuis zitten en niet actief op zoek zijn naar werk, wilt Vlaanderen stimuleren een opleiding te zoeken. De VDAB zal hiertoe samen met de sociale partners een voorstel trachten uit te werken.

 

Bron: B. Vl. Reg. 13 december 2019 tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 juni 2009 houdende de organisatie van arbeidsbemiddeling en de beroepsopleiding, wat betreft de stimulanspremie, BS 24 december 2019.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.