Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Tijdelijk belastingkrediet ter compensatie van de invoering van de fietskilometervergoeding

By 31 mei 2023No Comments

Door de uitbreiding van de fietsvergoeding over meerdere sectoren als gevolg van de aanvullende CAO nr. 164 zijn de werkgeverskosten gestegen.

Ter compensatie hiervan heeft de Minister van Financiën een voorstel ingediend om een belastingkrediet in te voeren om deze gestegen kosten op te vangen.

Het maximale bedrag van de fiscale vrijstelling van de fietsvergoeding wordt verhoogd tot 0,32 euro/km vanaf mei 2023. Dit bedrag wordt verder verhoogd tot 0,34 euro/km vanaf 2024. Deze nieuwe bedragen zijn wel nog niet gepubliceerd door de RSZ.

Daarnaast voorziet het voorstel ook de invoering van een belastingkrediet ter compensatie van werkgevers die vrijwillig het bedrag van de toegekende fietsvergoeding verhogen.

Het gaat over tijdelijke belastingkredieten van toepassing op fietsvergoedingen toegekend voor woon-werkverplaatsingen met de fiets afgelegd tussen 1 mei 2023 en 31 december 2024.

De systematiek zal hoogstwaarschijnlijk naar analogie zijn van het tijdelijk belastingkrediet das ingevoerd wordt voor de verhoging van de kilometervergoeding voor professionele verplaatsingen.

Meer informatie kan je hier terugvinden.

Voorlopig is het nog wachten op het advies van de Raad van State, en de effectieve publicatie.

Bron: Nieuwsbericht Ministerraad van 26 mei 2023

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.