Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Tijdelijke werkloosheid overmacht corona – annulering zomerkampen

By 30 juli 2021No Comments

De RVA heeft in haar FAQ van 26/07/2021 bijkomende instructies gepubliceerd in verband met de toepassing van tijdelijke werkloosheid overmacht corona in het specifieke geval van annulering van een zomerkamp.

De toepassing van tijdelijke werkloosheid overmacht corona is mogelijk wanneer de werknemer de opvang moet verzekeren van een minderjarig kind dat met hem samenwoont:

Hiervoor is het vereist dat de werkgever een ASR WECH scenario 5 aflevert.

De hierboven vermelde documenten “opvang kind …” moet men ter beschikking houden van de RVA die ze eventueel ter controle kan opvragen.

Er kan maar één ouder tegelijk van deze maatregel gebruik maken.

Bovendien kan een werknemer enkel tijdelijk werkloos worden gesteld op de dagen waarop contractueel is voorzien dat men moest werken.

Opgelet: indien het kind in quarantaine moet omdat het samen met de ouder(s) naar een rode zone in het buitenland op reis is vertrokken, dan kan de ouder géén uitkeringen als tijdelijk werkloze genieten omdat het vertrekken naar een rode zone geen overmacht uitmaakt.

 

Bron: RVA FAQ CORONA van 26/07/2021.  

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.