Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Tweede coronagolf en pensioen?

By 30 november 2020No Comments

Tijdens de eerste lockdown konden bepaalde gepensioneerden en ouderen die een IGO ontvangen, werken of hun beroepsactiviteit uitbreiden i.h.k.v. de strijd tegen het coronavirus COVID-19 in een cruciale sector of in de essentiële diensten, zonder dat dit een impact had op hun pensioen of IGO. Deze maatregel was initieel geldig tot 30 juni 2020, maar werd verlengd middels KB  tot 31/08/2020.

Vanaf 1 september waren de gewone regels m.b.t. bijverdienen als gepensioneerde terug geldig.

Gelet op de tweede golf van het coronavirus heeft de minister van Pensioenen echter aangekondigd dat de decumulatie tussen de COVID-19-inkomsten ontvangen uit prestaties in cruciale sectoren of essentiële diensten en inkomsten uit een wettelijk pensioen, aanvullend pensioen of een leefloon verlengd zal worden tot en met 31 maart 2021, en met terugwerkende kracht toegepast mag worden vanaf 1 september 2020.

Ook de maatregelen ter bescherming van werknemers die ingevolgde COV-19 tijdelijk werkloos werden op het vlak van aanvullend pensioen en de collectieve ziekteverzekeringsovereenkomsten zouden worden verlengd tot 31 maart 2021.

Ondertussen is het KB m.b.t. de verlenging van de decumulatie gepubliceerd. 

Bron: KB van 17 november 2020 tot uitvoering van artikel 6, tweede lid, van de wet van 7 mei 2020 houdende uitzonderlijke maatregelen in het kader van de COVID-19-pandemie inzake pensioenen, aanvullende pensioenen en andere aanvullende voordelen inzake sociale zekerheid, BS 1 december 2020; Persbericht, ministerraad 6 november 2020; Persbericht, ministerraad 6 november 2020. 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.