Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Uitbreiding toepassingsgebied PC 132, PC 144 en PC 145 met bepaalde bedienden?

By 29 december 2021No Comments

De sociale partners stellen een uitbreiding voor van het bevoegdheidsgebied van het paritair comité voor de voor de ondernemingen van technische land- en tuinbouwwerken (PC 132), het paritair comité voor de landbouw (PC 144) en het paritair comité voor het tuinbouwbedrijf (PC 145).

Ze vragen om het bevoegdheidsgebied uit te breiden met de bedienden. Het zou dan enkel gaan om de bedienden die momenteel onder het aanvullend paritair comité voor de bedienden (PC 200) vallen.

Er zou expliciet voorzien worden dat dit geen betrekking heeft op de bedienden die ressorteren onder een specifiek bevoegd paritair comité of onder het Aanvullend Paritair Comité voor de non-profitsector (PC 337).

Voorlopig wijzigt er nog niets aangezien dit nog bevestigd moet worden via een KB dat gepubliceerd wordt in het Belgisch Staatsblad. De betrokken partijen hebben nu eerst nog de mogelijkheid om opmerkingen te formuleren.

 

Bron: Bericht betreffende een nieuwe regeling van de werkingssfeer van paritaire comités, BS 7 december 2021. 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.