Sociaal-Juridisch

Uitsluiting van de loonmatigingsbijdrage voor maatwerkbedrijven vanaf 01/01/2023

By 28 december 2022No Comments

De ministerraad heeft op 28 oktober 2022 een ontwerp van KB goedgekeurd dat de federale regeling van sociale bijdragen voor alle maatwerkbedrijven verder gelijktrekt.  

De huidige uitsluiting van de loonmatigingsbijdrage van de werknemers met een arbeidshandicap zoals die geldt voor de beschutte werkplaatsen, wordt uitgebreid tot de doelgroep van alle maatwerkbedrijven.   

Hierdoor zal ook de structurele vermindering voor deze doelgroep voordeliger worden berekend.

Deze uniformisering van de federale regels maakt het mogelijk dat de beschutte en sociale werkplaatsen verder worden geharmoniseerd tot de maatwerkbedrijven in Vlaanderen.

 

Bron: https://news.belgium.be/nl/uitsluiting-van-de-loonmatigingsbijdrage-voor-de-maatwerkbedrijven; Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 8 april 1989 tot uitvoering van artikel 38, § 3bis, derde lid van de wet van 29 juni 1981 houdende de algemene beginselen van de sociale zekerheid voor werknemers. 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.