Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Uitstel Brexit – nieuwe deadline 31/01/2020

By 31 oktober 2019No Comments

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn een nieuwe deadline voor de Brexit overeengekomen. De nieuwe deadline werd vastgelegd op 31/01/2020. Concreet betekent dit dat Britse onderdanen gedurende deze periode nog onderworpen blijven aan de Europese wetgeving.

Deal?

Daarnaast zullen er op 12 december 2019 nieuwe verkiezingen plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk. Dit moet ervoor zorgen dat er met een nieuw parlement beslist kan worden over de onderhandelde Brexitdeal. Tot nu toe werd er geen meerderheid gevonden in het parlement om de Brexitdeal van Boris Johnson goed te keuren.  De Brexitdeal voorziet o.a. in een overgangsperiode tot einde 2020 waarbij gedurende deze overgangsperiode de Europese wetgeving van toepassing blijft voor het Verenigd Koninkrijk.

Indien u Britse onderdanen in dienst heeft, blijven ze gedurende deze periode vrijgesteld van arbeidskaart of gecombineerde vergunning.

No deal?

België heeft ook voorbereidingsmaatregelen getroffen voor een No deal Brexit. Deze maatregelen zullen echter enkel in werking treden indien er geen Brexitdeal gesloten wordt tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk en zijn onder voorbehoud van wederkerigheid.

Meer informatie kan u terugvinden in ons artikel ‘Brexit – Tewerkstelling Britse onderdanen na 29.03.2019?’

Brexit impact scan/ checklist

Interessant om te weten is dat de FOD Economie een Brexit impact scan  heeft ontwikkeld zodat bedrijven zich kunnen voorbereiden op de Brexit.

Ook de FOD Financiën heeft een check-list Brexit opgesteld.

 

Bron: diverse persberichten, https://brexit.belgium.be; www.belgium.be/Brexit; Wetsontwerp betreffende de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie; Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 2 september 2018 houdende de uitvoering van de wet van 9 mei 2018 betreffende de tewerkstelling van buitenlandse onderdanen die zich in een specifieke verblijfssituatie bevinden, betreffende de Brexit.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.