Skip to main content
Inzichten & Trends

Uitzendexpert Agilitas berekent wekelijks 10.000 lonen in realtime met slimme loonmotor Earnie

By 11 december 2023januari 11th, 2024No Comments
Ann De Schepper - Joris Peumans

Mechelen/Hasselt – Agilitas, expert in het matchen van bedrijven en uitzendkrachten, heeft de innovatieve loonmotor Earnie van HR-tech ontwikkelaar Prato geïmplementeerd. Als pionier van een nieuwe generatie loonmotoren berekent Earnie lonen niet alleen in realtime, de tool houdt ook automatisch rekening met aanpassingen in de complexe Belgische wetgeving. Agilitas is de eerste grote uitzendexpert die de loonmotor uitrolt. Het bedrijf verwerkt wekelijks zo’n 10.000 lonen en is dankzij de technologie klaar om in te spelen op de nieuwste trends in de uitzend- en payrollmarkt.

Als uitzendbedrijf verbindt Agilitas niet alleen bedrijven en kandidaten, het bedrijf is ook verantwoordelijk voor de tijdige uitbetaling van de lonen van alle uitzendkrachten. Agilitas merkte al een tijdje dat het tegen de limieten van z’n oude loonmotor aanbotste. Bovendien was die motor niet specifiek op de uitzendmarkt gericht. In de zoektocht naar een moderne oplossing kwam Agilitas uiteindelijk bij Prato terecht. Het Limburgse bedrijf, dat deel uitmaakt van HR-tech ondernemersnetwerk geneHRations, heeft een next-gen loonmotor gebouwd die de verloningsprocessen sterk vereenvoudigt.

Earnie draait volledig in de cloud en werd vanaf de start ontwikkeld met doorgedreven integraties in het achterhoofd. De tool kan de loonberekening van A tot Z automatisch afhandelen en houdt daarbij rekening met de meest recente aanpassingen in de vaak ingewikkelde sociaaljuridische wetgeving. Wat de loonmotor echt bijzonder maakt, is het vermogen om dit accuraat en in realtime te doen. Op die manier is het mogelijk om sneller controle uit te voeren en wordt de gekende loonpiek in de workload van de werknemers van Agilitas sterk afgevlakt.

Nieuwe energie na geslaagde harttransplantatie

Met ongeveer 10.000 verloningen per week staat Agilitas in de top tien van de grootste uitzendexperts in België. Behalve de kostefficiëntie van de oplossing waren de innovatieve technologie en de gemotiveerde aanpak van Prato de voornaamste redenen om voor Earnie te kiezen.

We zijn één van de eerste grote spelers die het heeft aangedurfd om het hart van het systeem te vervangen. Voor ons was het daarom belangrijk dat we vanuit Prato meteen een grote betrokkenheid voelden om dit project te doen slagen. Ze begrepen dat correcte en tijdige uitbetaling van lonen van levensbelang is voor onze uitzendkrachten en business. In combinatie met de moderne en modulair opgebouwde technologie van Earnie heeft ons dat overtuigd om de sprong te wagen. Dankzij deze geslaagde harttransplantatie stroomt er verse zuurstof door ons bloed en hebben we nieuwe energie om snel in te spelen op de innovaties in de markt”, zegt Ann De Schepper, CEO van de Agilitas Group.

Die innovaties draaien voornamelijk rond flexibele verloning. “In de moderne maatschappij zien we dat mensen steeds flexibeler willen werken. En als opdrachten flexibeler worden, dan moet ook de verloning volgen. Dankzij Earnie kunnen we hierop inspelen, wat een unieke meerwaarde biedt voor onze uitzendkrachten. De arbeidsmarkt is volop in beweging en Earnie geeft ons de basis om in te zetten op huidige en toekomstige trends, zoals op termijn misschien zelfs realtime verloning. Met onze oude loonmotor was dat onmogelijk.

Mijlpaal voor uitzendsector

Voor de werknemers van Agilitas die instaan voor loonverwerking, stroomlijnt de loonmotor de klassieke manier van werken. “Earnie maakt de payroll minder log. Vroeger was loonberekening vaak een stressvolle cyclus, waarbij het systeem de loonbriefjes op een vast moment ’s nachts opstelde en we de volgende dag moesten controleren of alles klopte. Nu kunnen onze teams alles in realtime controleren en besparen ze veel tijd wat betreft voorbereidend werk en administratie”, zegt De Schepper.

Na een geslaagde voorbereiding, waarvoor beide bedrijven maandenlang nauwgezet hebben samengewerkt, is Earnie op 1 januari 2023 officieel live gegaan bij Agilitas. Ook voor Prato was dat een belangrijk moment in de geschiedenis van het bedrijf.

Joris Peumans, oprichter Prato: “We zijn met Earnie gestart omdat we ervan overtuigd waren dat het anders kan. Wie vandaag online iets bestelt, krijgt het morgen al thuis geleverd. Waarom zouden we dat principe dan niet op verloning toepassen? In een conservatieve markt hebben bedrijven de voorbije jaren vooral de voorkant van hun processen gemoderniseerd. Nu beseffen ze dat ook de kernprocessen moeten volgen. Natuurlijk is het veranderen van loonmotor een uitdagend traject. Het is dan ook lovenswaardig dat Agilitas de sprong gewaagd heeft. Met de juiste aanpak en mentaliteit zijn we er samen in geslaagd om een mijlpaal te vestigen voor Agilitas en de uitzendsector in het algemeen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.