Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Uw onderneming sluit deze zomer collectief: wat indien een werknemer te weinig vakantiedagen heeft?

By 31 juli 2018juni 17th, 2019No Comments

Het kan gebeuren dat uw werknemers niet genoeg vakantiedagen hebben wanneer uw onderneming wegens jaarlijkse vakantie een paar weken sluit. U bent dan als werkgever niet verplicht om loon te betalen voor de ontbrekende vakantiedagen. Uw werknemer kan eventueel een uitkering van de RVA ontvangen indien hij aan de toelatingsvoorwaarden voor tijdelijke werkloosheid wegens collectieve sluiting voldoet. Hiervoor dient u als werkgever wel bepaalde formaliteiten te vervullen.

Welke werknemers komen in aanmerking voor een RVA-uitkering tijdens collectieve sluiting?

    • de werknemer die op basis van zijn arbeidsprestaties in het voorgaande jaar onvoldoende vakantiedagen heeft die de volledige periode van collectieve sluiting dekken;
    • de werknemer die zijn vakantiedagen reeds volledig of gedeeltelijk heeft opgebruikt bij een vorige werkgever.

Het gebrek aan vakantiedagen mag bijgevolg geen eigen keuze zijn van de werknemer.

De werknemer moet zijn betaalde vakantiedagen, jeugdvakantie en seniorvakantie eerst uitputten om de periode van de collectieve sluiting te overbruggen vooraleer tijdelijke werkloosheid toegepast kan worden.

Heeft uw werknemer onvoldoende vakantiedagen omdat hij voor aanvang van de collectieve sluiting al een deel van zijn vakantiedagen opnam waardoor hij onvoldoende dagen over heeft om de sluitingsperiode te overbruggen terwijl deze sluitingsperiode voor de werknemer reeds bekend was? Dan heeft hij voor de sluitingsdagen waarvoor hij geen vakantiedagen meer kan opnemen, geen recht op vakantiegeld en ook niet op een RVA-uitkering.

Uitzendkrachten? 

Voor uitzendkrachten geldt de bijkomende voorwaarde dat de uitzendkracht voor én na de periode van tijdelijke werkloosheid wegens collectieve sluiting bij de gebruiker tewerkgesteld wordt. 

Formaliteiten

U dient de volgende formaliteiten in acht te nemen bij de toepassing van tijdelijke werkloosheid wegens collectieve sluiting:

  • een controleformulier C3.2A bezorgen aan elke werknemer

De werknemer moet dit formulier altijd in zijn bezit hebben en het kunnen voorleggen aan een sociale controleur van de RVA  in geval van controle. De werknemer moet op het formulier alle arbeidsprestaties vermelden die hij tijdens de sluitingsperiode voor zichzelf of voor derden levert. Hij moet dag na dag op het formulier de letter ‘V’ vermelden voor de dagen waarop hij geen arbeidsprestaties levert of het vakje zwart maken voor de dagen waarop hij wel arbeidsprestaties levert. 

  • een C.3.2. werkgever – vaststellen recht (ASR – werkloosheid scenario 2 – aangifte vaststellen recht tijdelijke werkloosheid of schorsing bedienden)

Is de periode van collectieve sluiting voor de werknemer de eerste periode van tijdelijke werkloosheid sinds 30 september 2017, dan moet u als de werkgever een elektronische aangifte ASR – werkloosheid scenario 2 te verrichten. 

  • een C.3.2. werkgever – maandelijkse aangifte (ASR – werkloosheid scenario 5 – maandelijkse aangifte van de uren tijdelijke werkloosheid of schorsing bedienden

Op het einde van de kalendermaand tijdens de welke de collectieve sluiting plaatsvindt, dient u als werkgever een elektronische aangifte ASR – werkloosheid scenario 5 te verrichten. 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.