Skip to main content
Inzichten & Trends

Van loonbrainer naar paywizard: Prato maakt komaf met Payroll Madness!

By 18 juni 2024No Comments
Van loonbrainer naar paywizard

In een wereld waarin zowat alle sectoren AI en GenAI hebben omarmd en er volop mee werken, hinkt de payroll sector achterop. Vandaag worden lonen nog steeds berekend met technologie uit de vorige eeuw. En dat zorgt voor stress, frustraties, en traagheid. Tijd om loonbrainers een handje te helpen en hen om te scholen tot paywizards!

Vandaag berekenen we de lonen nog steeds met technologie uit de jaren ’80. Alsof we nog met floppy disks zouden werken en muziek op een walkman zouden beluisteren. Floppy disks maakten plaats voor softwareprogramma’s die we van het internet downloaden. De cassette en walkman maakten plaats voor streamingdiensten en smartphones met bluetooth. Maar de loonsector? Die werkt nog steeds zoals in de jaren ’80.

Tijd voor revolutie!

Bij Prato willen we dat veranderen! Payroll medewerkers zijn vandaag de dag nog steeds loonbrainers: ze steken al hun energie in het up-to-date blijven met de steeds veranderende regelgeving. Ze krijgen elke keer weer die stress tijdens de wekelijkse of maandelijkse loonpiek. En ze raken gefrustreerd door de logge en trage systemen waar ze mee moeten werken.

Tijd om de loonbrainers om te toveren in paywizards dus! Paywizards hebben meer tijd om mensen te begeleiden met advies over hun loon. Zo bestrijden ze inkomstenteleurstelling, wanneer iemand op het einde van de maand met lede ogen aanziet hoe een groot deel van z’n brutoloon naar vadertje staat vloeit.

Paywizards gebruiken technologie om in realtime lonen te berekenen. Dat maakt het niet alleen mogelijk om precies in te schatten hoeveel iemand gaat verdienen, maar ook om het loon van die persoon te optimaliseren. Slimme loonmotoren kennen de complexe sociaal-juridische wetgeving en passen wijzigingen automatisch toe.

Want die complexe wetgeving veroorzaakt stress bij loonbrainers. Ze krijgen vaak te maken met payrollverwarring, waarin ze niet meer weten wat de precieze wetgeving is en mensen niet van gepast advies kunnen voorzien.

Paywizards hebben geen last van Payroll Madness

Klassieke loonmotoren zijn niet in staat om in realtime loonbriefjes op te stellen. Ze hebben een hele nacht nodig om loonberekeningen uit te voeren, en die zijn zelfs niet altijd correct. Dat legt veel druk bij de loonbrainers, want zij moeten de loonbriefjes controleren en snel verbeteren.

Paywizards hebben gelukkig geen last van Payroll Madness. Zij weten dat hun slimme loonmotor een stuk minder foutgevoelig is en moeiteloos de meest complexe regels kan interpreteren. De tijd en stress die ze zichzelf besparen, kunnen ze gebruiken om zich terug met het menselijke aspect van hun werk bezig te houden. Sterker nog, ze zijn klaar om de volgende stap in de digitale revolutie te zetten en realtime verloning mogelijk te maken. Hierdoor zouden werknemers mogelijk al na het afronden van een shift loon naar werken kunnen krijgen.

Fantoomistratie is onnodig

Toch hebben veel sociale secretariaten het nog steeds moeilijk om van hun verouderde technologie af te stappen. Ze leiden aan fantoomistratie: de onterechte schrik voor de complexiteit en administratie die komen kijken bij de overgang naar een nieuw systeem.
Nochtans bestaat de technologie al jaren en is bewezen dat een slimme loonmotor er wel degelijk in slaagt om de Payroll Madness een halt toe te roepen.

Een sociaal secretariaat zonder slimme loonmotor, dat is zoals een bank zonder internetbankieren. Op termijn moet je mee of ga je ten onder. Klaar om je loonbrainers op te leiden tot echte paywizards en komaf te maken met Payroll Madness?

Bij Prato helpen we je graag verder!

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.