Inzichten & Trends

Veranderen van loonsecretariaat? Een fluitje van een cent!

By 26 februari 2018maart 13th, 2019No Comments
Blog: loonsecretariaat

Een loonsecretariaat is een kostbare partner. Het neemt immers heel wat administratieve rompslomp uit handen. Ben je niet helemaal tevreden van de dienstverlening van je huidige partner? Of wil je de markt verkennen? Overschakelen is kinderspel.

Krijg je elke keer een ander aanspreekpunt? Duurt het lang vooraleer je een antwoord op je vragen ontvangt? Of mis je simpelweg een persoonlijke aanpak? Durf je huidig loonsecretariaat dan in vraag stellen.

Sommige ondernemingen vergelijken de opties en mogelijkheden van verschillende loonsecretariaten regelmatig, maar het merendeel is hier echter niet mee bezig. Sterker nog, HR-verantwoordelijken zien het als een drempel om over te schakelen. Jammer, want het kan heel eenvoudig. En het bespaart je naast flink wat frustraties vaak ook heel wat geld.

Hoe werkt dat?

Prato begeleidt je persoonlijk naar je nieuwe loonbrief. Via een gesprek met de dossierbeheerder wordt je verloning volledig doorgelicht. Vervolgens brengen we je dossier in kaart. Van maaltijdcheques en een bedrijfswagen tot een fietsvergoeding. Indien nodig sturen we bij. Ook juridisch nemen we alles grondig onder de loep. Jij ontvangt daarna een opstartdocument waarin we alles netjes oplijsten. Kwestie van op dezelfde golflengte te zitten.

Onze software? Die is performant en intuïtief. Na een korte opleiding heb je alles onder de knie. Is er toch iets niet duidelijk? Dan kun je altijd bij je dossierbeheerder terecht.

En je medewerkers? Die merken wellicht niet eens dat je overgeschakeld bent naar een ander loonsecretariaat.

Samengevat:

  • Stap 1: Zeg je huidig contract correct op via een aangetekende brief
  • Stap 2: Maak kennis met je nieuwe dossierbeheerder(s)
  • Stap 3: Prato analyseert je huidige loonpolitiek en stuurt eventueel bij
  • Stap 4: Je volgt een opleiding van het nieuwe softwarepakket
  • Stap 5: Je ontvangt de eerste testloonbrieven
  • Stap 6: Je krijgt ondersteuning bij de eerste loonvoorbereiding

 

Hoeveel kost dat?

Als je voor 30 juni opzegt, kun je vanaf 1 januari van het nieuwe jaar aan de slag bij een andere partner. Overstappen kost je dan geen cent. Let wel, het is aangeraden om zo snel mogelijk na de opzeg een nieuw contract te tekenen zodat je op tijd klaar bent met de overschakeling.

Wil je om één of andere reden geen zes maanden wachten? In principe kun je elk kwartaal overstappen. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de opzegtermijn. Die vind je in je huidig contract terug. Als je contractbreuk pleegt, moet je een opzegvergoeding betalen.

Nodig ons eens uit. We maken graag de vergelijking! 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.