Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Vereenvoudiging aanvraag loopbaanonderbreking, tijdskrediet en thematisch verlof

By 29 november 2018maart 14th, 2019No Comments

Elektronische aanvraag

De aanvragen van loopbaanonderbreking, tijdskrediet en thematisch verlof kunnen voortaan elektronisch ingediend worden.

  • De  werknemer kan inloggen via zijn eID, een unieke code of via itsme®.
  • De werkgever kan inloggen met dezelfde login als voor vb. dimonaaangiftes. Indien de werkgever nog niet over een login beschikt, moet deze zich eerst registreren via het portaal van de Sociale Zekerheid.

Meer info voor werknemers kan geraadpleegd worden via volgende link. Werkgevers kunnen bijkomende informatie terugvinden via volgende link.

Eén centraal adres?

Daarnaast zouden in de toekomst de papieren formulieren tijdskrediet en thematisch verlof verstuurd moeten worden naar één centraal adres in plaats van het plaatselijk RVA-kantoor. De reglementering is in die zin aangepast dat het formulier verstuurd moet worden naar het adres zoals op het formulier is vermeld. Het KB is reeds in werking getreden, maar de papieren formulieren zijn nog niet allemaal aangepast.

Enkel voor ouderschapsverlof is er een nieuw formulier met daarop een centraal adres (Hoofdbestuur van de RVA, Cel OCR, Keizerslaan 7 – 9, 1000 Brussel.

Voor de andere formulieren in het kader van tijdskrediet en de andere thematische verloven is er nog geen aanpassing zodat  deze formulieren nog verstuurd moeten worden naar het lokaal RVA-kantoor.

Opgelet: de werknemer dient steeds de meest recente versie van het formulier te gebruiken. Op dit formulier staat immers het adres waarnaar het formulier verzonden moet worden.

 

Bron: https://www.rva.be/

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.