Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Verhuis van de bedienden uit de verhuissector naar PC 226

By 29 juni 2021No Comments

In september vorig jaar heeft de voormalige minister van Werk al bericht dat zij het bevoegdheidsgebied van PC 226 wilt uitbreiden naar ondernemingen die voor rekening van derde verhuisactiviteiten uitvoeren.

Vanaf 18 juni 2021 is dit een feit en horen de bedienden uit de verhuissector onder paritair comité 226, zijnde het paritair comité voor de internationale handel, het vervoer en de logistiek. De arbeids- en loonvoorwaarden die gelden binnen dit PC zijn nu ook van toepassing op hen.

In de praktijk zal dit wellicht niet voor al te veel veranderingen zorgen aangezien voor de meeste verhuisfirma’s de bedienden reeds onder PC 226 vielen.

Het bevoegdheidsgebied van PC 226 wordt uitgebreid naar “25. de ondernemingen die voor rekening van derden verhuisactiviteiten uitoefenen.”.

Bron: KB van 12 mei 2021 tot wijziging van het koninklijk besluit van 6 april 1995 tot oprichting en tot vaststelling van de benaming en de bevoegdheid van het Paritair Comité voor de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek, BS 8 juni 2021.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.