Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Verlenging en uitbreiding steunmaatregelen Federale overheid – update

By 31 maart 2021april 30th, 2021No Comments

Het kernkabinet heeft op 12/02/2021 beslist om het steunpakket van november 2020 te verlengen tot eind juni 2021. Daarnaast werd ook beslist om een aantal nieuwe economische steunmaatregelen te introduceren om bedrijven. Het is de bedoeling om met deze steunmaatregelen bedrijven, werknemers en kwestbare personen beter te beschermen en door de crisis te loodsen.

Hieronder een overzicht van enkele van deze steunmaatregelen.

Verlenging maatregelen tot juni 2021

o.a.:

Bedrijven:

Zelfstandigen:

Werknemers:

Kwestbare personen:

  • Bevriezing van de degressiviteit van de volledige werkloosheidsuitkering, neutralisering van de periode van inschakelingsuitkeringen

Cruciale sectoren:

Bijkomende steun aan bedrijven

o.a.:

  • Verlaging  interestlast BTW: bedrijven worden aangemoedigd om individuele afbetalingsplannen voor BTW aan te vragen waardoor het hoge interesttarief van 9,6% kan vermeden worden. Het huidige systeem zal in lijn worden gebracht met dat van de directe belastingen.
  • Afschaffen voorschotregelingen december 2021: de decembervoorschotten voor de bedrijfsvoorheffing en de BTW zouden worden afgeschaft en verrekend in het volgend boekjaar (01/2022).

Bijkomende steun aan zwaar getroffen sectoren

o.a.:

Bijkomende steun aan werknemers

o.a.:

Bijkomende steun aan meest kwetsbaren

o.a.:

 

Bovenstaande informatie is onder voorbehoud van de publicatie in het Belgisch Staatsblad.  De officiële publicatie kan nog even op zich laten wachten!

 

Bron: www.premier.be .

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.