Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Verlenging geldigheidsduur consumptiecheques

By 5 januari 2021No Comments

Gelet op de tweede lockdown heeft de NAR zich op 24/11/2020 uitgesproken over de uitbreiding van de geldigheidsduur van de consumptiecheques.

In de oospronkelijke regelementering was immers voorzien dat consumptiecheques slechts een beperkte geldigheidsduur zouden hebben tot uiterlijk 07/06/2021. 

Het KB van 28/12/2020 tot aanpassing van diverse bepalingen inzake sociale zekerheid en vrijwilligerswerk in het kader van de bestrijding van de sociaal-economische gevolgen van de coronaviruspandemie voorziet in een verlenging van de geldigheidsduur van de consumptiecheques tot 31/12/2021.

Concreet kunnen werknemers de papieren of elektronische consumptiecheques gebruiken tot 31/12/2021:

  • in horecagelegenheden;
  • in de inrichtingen die behoren tot de culturele sector die zijn erkend, goedgekeurd of gesubsidieerd door de bevoegde overheid;
  • in de sportverenigingen voor wie een federatie, erkend of gesubsidieerd door de gemeenschappen, bestaat of behoren tot een van de nationale federaties;
  • in bepaalde kleinhandelszaken die verplicht 1 maand moesten sluiten, die in de gelijktijdige fysieke aanwezigheid van de consument in de vestigingseenheid, goederen of diensten aanbieden aan de consument. Het gaat dus m.a.w. over de lokale kapper, bloemenwinkel,…

Daarnaast voorziet het KB ook in een afwijking in de toekenningsperiode. De consumptiecheques kunnen uitgereikt worden t.e.m. 30/06/2021 in de sectoren (zorgsector) die beslist hebben over de toekenning van een consumptiecheque na een financieringsbeslissing van de subsidiërende federale overheid of gefedereerde entiteit in de periode van 1 november 2020 tot en met 31 december 2020. 

Voor de overige werkgever is het niet meer mogelijk om nog consumptiecheques toe te kennen aangezien dit slechts kon t.e.m. 31/12/2020.

Bijkomende informatie over de consumptiecheques kan u hier terugvinden.

 

Bron: KB van 28/12/2020 tot aanpassing van diverse bepalingen inzake sociale zekerheid en vrijwilligerswerk in het kader van de bestrijding van de sociaal-economische gevolgen van de coronaviruspandemie, BS 31/12/2020.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.