Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Verlenging herstvakantie – tijdelijke werkloosheid? – update

By 2 november 2020No Comments

De Vlaamse overheid heeft naar het voorbeeld van de Franstalige gemeenschap beslist om de herfstvakantie (02/11/2020 – 06/11/2020) te verlengen t.e.m. 11/11/2020. N.a.v. het Overlegcomité van 30/10/2020 wordt dit verder verlengd t.e.m. 15/11/2020. De lessen hervatten op maandag 16 november 2020.

Dit brengt voor heel wat ouders organisatorische moeilijkheden met zich mee.

Indien de werknemer nog vakantiedagen heeft, kan deze in overleg met de werkgever de vakantiedagen opnemen op 09 en 10 november. Ter herinnering werknemer zijn verplicht hun vakantiedagen van 2020 op te nemen voor 31/12/2020. Woensdag 11/11/2020 is een wettelijke feestdag.

Uit navraag bij de RVA blijkt dat werknemers die geconfronteerd worden met een probleem van opvang van hun minderjarig kind omwille van de vervroeging of verlenging van de herfstvakantie door een beslissing van een gemeenschap ook gebruik kunnen maken van tijdelijke werkloosheid overmacht voor de opvang van een kind. De vervroeging of verlenging van de herstvakantie door een beslissing van een gemeenschap kan volgens de RVA beschouwd worden als een sluiting van een school door een maatregel om de verspreiding van het coronavirus te beperken. De werkgever kan de tijdelijke werkloosheid in dit geval niet weigeren.

Uiteraard geldt dit enkel voor de periode van de vervroeging of verlenging en niet voor de periode gedekt door de gewone schoolvakantie.

De werknemer moet voor de verlenging van de schoolvakantie op basis van de beslissing van de Vlaamse overheid geen attest sluiting van de RVA bezorgen tenzij de werkgever dit uitdrukkelijk vraagt.

  • Zwaar getroffen onderneming / sector – vereenvoudigde procedure tijdelijke werkloosheid overmacht corona 

Indien de werkgever erkend is als uitzonderlijk hard getroffen onderneming (of behoort tot een uitzonderlijk hard getroffen sector) en bijgevolg nog verder gebruik kan maken van de vereenvoudigde procedure tijdelijke werkloosheid overmacht, moet hij het attest ter beschikking houden van de RVA, die het eventueel ter controle kan opvragen. De werkgever moet geen mededeling van de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht versturen naar de RVA en geen controlekaart C3.2A afleveren aan de werknemer. Hij moet enkel op het einde van de maand de uren tijdelijke werkloosheid ingevolge overmacht aangeven in de ASR scenario 5.

  • Niet zwaar getroffen onderneming sector – gewone procedure tijdelijke werkloosheid overmacht andere reden

Indien de werkgever niet erkend is als uitzonderlijk hard getroffen onderneming (of niet behoort tot een uitzonderlijk hard getroffen sector), moet hij een elektronische mededeling tijdelijke werkloosheid wegens overmacht voor de opvang van een kind versturen naar de RVA. Als reden van tijdelijke werkloosheid vermeldt hij ‘verlenging schoolvakantie omwille van coronacrisis n.a.v. beslissing genomen door de overheid’ in het opmerkingenveld. De werkgever moet ook een controlekaart C3.2A overhandigen aan de werknemer en op het einde van de maand een aangifte van sociaal risico (ASR) scenario 5 verrichten met vermelding van het aantal uren tijdelijke werkloosheid ingevolge overmacht (code 5.4). Indien de werknemer een uitkeringsaanvraag moet indienen, moet hij ook de ASR scenario 2 verrichten.

 

Bron: https://www.rva.be/nl/nieuws/verlenging-van-de-herfstvakantie-van-de-scholen-mogelijkheid-voor-het-invoeren-van-tijdelijke-werkloosheid-overmacht-voor-de-opvang-van-een-kind.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.