Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Verlenging periode mantelzorgverlof – update

By 24 augustus 2021No Comments

Voor de modaliteiten omtrent het mantelzorgverlof verwijzen we u graag naar ons artikel “Nieuw thematisch verlof maakt zijn opwachting op 1 oktober 2019“.

Een KB voorziet dat de periode van het mantelzorgverlof per zorgbehoevende persoon verlengd wordt:

  • Drie maanden bij een volledige schorsing (i.p.v. één maand) waarbij de opname mogelijk is per maand of een veelvoud hiervan, OF
  • Zes maanden wanneer de prestaties met 1/2 of 1/5 verminderd worden (i.p.v. twee maanden). Hier kan de werknemer de vermindering van arbeidsprestaties opnemen in een periode van twee maanden of een veelvoud hiervan.

De werknemer moet de werkgever wel per aaneengesloten periode van mantelzorgverlof informeren. 

De totale maximumduur van het mantelzorgverlof per werknemer blijft wel bij een voltijdse schorsing max. 6 maanden en bij vermindering van prestaties max. 12 maanden.

De hierboven vermelde aanpassingen zijn van toepassing op de kennisgevingen die bij de werkgever worden ingediend vanaf 01/09/2021. 

 

Bron: KB van 20 juli 2021 houdende uitvoering van artikel 100ter, § 3, tweede lid, van de herstelwet van 22 januari 1985 houdende sociale bepalingen, BS 20 augustus 2021. 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.