Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Verlenging termijn erkenningsperiode steunzones Limburg, ruime Kempen en Zaventem-Vilvoorde: Update

By 7 september 2021No Comments

Met ons artikel “Vrijstelling doorstorting bedrijfsvoorheffing steunzones: einde erkenning eerste steunzones nadert” gaven wij mee dat de toepassingsperiode van de erkenning van de eerste steunzones voor een duurtijd van 6 jaar op 30 april 2021 zijn einde liep. Het betreft de erkenning van de steunzones rond Genk en Turnhout.

Zeer recent heeft de Minister van Financiën evenwel laten weten dat de erkenning van alle steunzones verlengd zal worden met 18 maanden, met het oog op de coronacrisis.

De steunzones rond Genk en Turnhout worden derhalve verlengd tot 31 oktober 2022. De zone rondom de gemeentes Zaventem-Vilvoorde zal lopen tot 31 mei 2025.

Let wel, voorgaande is geen verlenging voor de geldende termijnen in het kader van de vrijstelling van toepassing op de werkgevers. De arbeidsplaats moet nog steeds ingevuld worden nà indiening van de steunaanvraag en binnen 36 maanden na de voltooiingsdatum van de investering. De vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing in het kader van steunzones kan genoten worden voor een periode van 2 jaar.

De federale overheid heeft middels de wet van 2 mei 2021 de mogelijkheid tot verlenging van de steunzones officieel bevestigd. De wet regelt geen automatische verlenging van de betreffende steunzones. De Gewesten moeten uitdrukkelijk aan de Minister van Financiën verzoeken om de oorspronkelijke afbakening van een steunzone uit te breiden of de toepassingsperiode ervan te verlengen.  

Ondertussen is het betreffende KB in het Belgisch Staatsblad verschenen en is de verlenging van de betreffende steunzones tot 31 oktober 2022, respectievelijk 31 mei 2025 een feit. 

 

Bron: KB van 2 september 2021 tot eenmalige verlenging van de toepassingsperiode van de steunzones rondom Genk, Turnhout en Zaventem-Vilvoorde, BS 7 september 2021; Wet van 4 mei 2021 tot wijziging van de wet van 15 mei 2014 houdende uitvoering van het pact voor competitiviteit, werkgelegenheid en relance, betreffende de eenmalige verlenging van de toepassingsperiode van de steunzones, BS 17 mei 2021; Bericht Vlaams Agentschap Innoveren en ondernemen

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.