Skip to main content

Verloning

Op Prato kun je rekenen

Prato is een volwaardig loonsecretariaat voor je vaste medewerkers, uitzendkrachten en huishoudhulpen. Dat betekent in de eerste plaats dat je kunt vertrouwen op een tijdig en correct betaald loon met zo weinig mogelijk administratie voor jou als werkgever. We ondersteunen je bij je administratieve verplichtingen ten opzichte van je medewerkers in elke fase van de arbeidsrelatie. Je kan op ons rekenen voor alle berekeningen en simulaties van het loon en de loonadministratie die daarbij hoort.

Wij zijn een dienstverlener die met je meedenkt, dus gaan we net dat tikkeltje verder. We adviseren je over sociaal-juridische thema’s zoals uitdienstberekeningen, bruto-netto simulaties en cafetariaplannen. Bij ons ben je geen nummer, want persoonlijk contact maakt onze samenwerking zo veel beter. Daarom is jouw team van dossierbeheerders altijd volledig van jouw zaak op de hoogte.

Onze mogelijkheden

Jij levert de basis, wij doen de rest.

Loonberekening

Jij geeft de basisgegevens over de geleverde prestaties en eventuele wijzigingen in de persoonlijke of contractsituatie van je medewerkers aan ons door. Wij berekenen de nettolonen en de inhoudingen. Uiteraard passen we de lonen aan de voorgeschreven verhogingen en index aan en respecteren we de cao’s. Vakantiegeld, eindejaarspremie, we nemen het allemaal mee in de berekening. We regelen ook de uitzonderlijke inhoudingen zoals loonbeslag. Dat we een niet-erkend loonsecretariaat zijn, is in jouw voordeel.

Een Prato-expert op kantoor

Heb je eenmalige ondersteuning nodig om zaken voor te bereiden, of kun je tijdelijke versterking gebruiken? Onze payroll-experten komen graag bij je langs. Zij beschikken over de juiste competenties en heel wat ervaring en kunnen dus meteen aan de slag.

Loonadministratie

Het wekelijks of maandelijks opmaken van een correcte loonbrief, de wettelijke aangiftes en vereiste C-documenten, de documenten voor in- en uitdiensttreding, indexaties, het bestellen van maaltijd-, eco- en/of cadeaucheques, het betalen van voorschotten, lonen, bedrijfsvoorheffing en overheidsbijdragen… Laat deze taken gerust aan ons over.

Modeldocumenten

Bespaar heel wat tijd en maak onmiddellijk gebruik van onze blanco basisdocumenten, zoals arbeidsovereenkomsten en verklaringen. Met onze continu geüpdatete modeldocumenten ben je zeker dat je overeenkomsten aan de wettelijke bepalingen voldoen. Heb je maatwerk nodig, bijvoorbeeld bijzondere clausules of uitbreidingen? Neem dan contact op met je dossierbeheerder.

Heb je vragen?
Geen probleem.

Waar we je nog bij kunnen ondersteunen:

  • Loonsimulaties
  • Opvolging van dossiers loonbeslag en overige afhoudingen op het loon
  • Basisadvies over tewerkstelling in het buitenland, met name in onze buurlanden  
  • Vlaamse aanwervingsincentive
Bijkomende administratieve ondersteuning?

Interesse gewekt?

Kies vandaag nog voor de diensten van Prato.

Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.