Skip to main content
Sociaal-Juridisch

Verplaatsingen naar het buitenland – stand van zaken

By 29 juni 2020No Comments

In ons artikel ‘Coronavirus: Grensarbeiders -update‘ werden de verschillende soorten attesten voor het oversteken van de grenzen met de buurlanden toegelicht.

Reizen uit België naar de landen van de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen is sinds 15 juni opnieuw toegelaten. Of het ook mogelijk is om een ander land binnen te komen hangt af van de toestemming van uw land van bestemming.

Niet-noodzakelijke reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven vooralsnog verboden.

Buurlanden

Op 15/06/2020 hebben onze buurlanden de grenzen terug geopend.

  • Frankrijk: heropening van de grenzen voor andere Schengenlanden. Men is niet meer gehouden het attest van uitzonderlijke internationale verplaatsing bij zich te hebben om het land binnen te mogen. Er geldt ook geen quarantaineverplichting voor deze personen (uitgezonderd beperkingen gelet op wederkerigsheidsredenen).
  • Nederland: Belgische toeristen kunnen opnieuw naar Nederland reizen.
  • Duitsland: de grenscontroles met de buurlanden werden opgeheven. EU burgers kunnen opnieuw vrij naar Duitsland reizen.
  • Luxemburg: heropening van de grenzen.

Reizen binnen Europa

De FOD Buitenlandse Zaken heeft een vereenvoudigd systeem uitgewerkt waarmee men kan checken naar welke landen binnen Europa men kan reizen (niet-essentiële reizen). Er werden ook reisadviezen per land opgesteld die men kan raadplegen.

 

Bovenstaande bespreking is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen van de richtlijnen van de bevoegde diensten en/of wijzigingen van de wetgevende bepalingen terzake.

 

Bron: https://diplomatie.belgium.be/nl

 

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.